Jucătoarea română de tenis Simona Halep (27 ani, 3 WTA), deținătoarea titlului, a învins-o pe australianca Ajla Tomljanovic (26 ani, 47 WTA), cu 6-2, 3-6, 6-1, marți, după o oră și 35 de minute, într-un meci din prima rundă a turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului, informează Agerpres

Românca a început meciul în forță și a condus cu 3-0, după care și-a conservat avantajul, luând primul set cu 6-3. 

În actul secund, deși a câștigat primul ghem, Simona Halep a fost dominată de Ajla Tomljanovic, care a lovit mai puternic și mai precis, desprinzându-se mai întâi la 3-1, iar apoi la 5-2, după care s-a impus cu 6-3. 

În decisiv, Halep a dominat jocul în stilul ei consacrat, timp în care jucătoarea australiancă nu a mai fost la același nivel, astfel încât scorul a ajuns repede la 5-0, setul încheindu-se cu 6-1.

Simona Halep a obținut 87.000 euro și 70 de puncte WTA, iar în turul secund o va întâlni pe poloneza Magda Linette (27 ani, 87 WTA), aceasta fiind prima confruntare dintre Halep și Linette.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews