ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partida România-Norvegia din preliminariile Euro 2020 se va disputa fără spectatori, în urma deciziei UEFA,  dar copiii sub 14 pot intra gratuit la meciul de pe 15 octombrie, a anunțat, marți, Federația Română de Fotbal, informează Agerpres.
 
Potrivit sursei citate, intrarea copiilor la meci este gratuită, cei mici primind  o gustare și suc din partea organizatorilor. Însă, anunță FRF, meciul începe la ora 21:45.Totodată, precizează FRF, "orice responsabilitate legată de transportul copiilor până la stadion, participarea acestora la meci și transportul lor de la stadion după finalul partidei aparține exclusiv însoțitorilor și unității care a încredințat responsabilitatea acestora”.
 
„Partida România-Norvegia din preliminariile Euro 2020 se va disputa fără spectatori, în urma deciziei UEFA. Dar copiii sub 14 ani pot intra gratis la meciul de pe 15 octombrie, ora 21:45! Jucăm fără spectatori, dar fără suporteri, niciodată! Federația Română de Fotbal a elaborat, în urma deciziei UEFA, o procedură în acord cu normele forului continental și legislația românească, astfel încât la România-Norvegia (15 octombrie, ora 21:45) să susținem cât mai mulți tricolorii pe Arena Națională!", se arată în comunicatul FRF.
 
La meci vor putea asista copiii care nu au împlinit 14 ani din cadrul instituțiilor de învățământ preșcolare sau școlare, publice sau private, din cadrul academiilor și școlilor de fotbal, precum și legitimați la cluburi cu grupe de copii și juniori.
 
„Fiecare grup organizat de 10 copii trebuie însoțit de un cadru didactic sau antrenor. Spre exemplu, la 23 de copii dintr-o unitate, sunt necesari 3 însoțitori. Intrarea este gratuită pentru copii și însoțitori! Un reprezentant al conducerii instituției de învățământ, școlii de fotbal, academiei, clubului cu grupe de copii și juniori trimite o adresă oficială, cu antet și semnată, la adresa secretariat@frf.ro până pe 4 octombrie 2019, prin care să manifeste intenția copiilor din unitatea pe care o reprezintă de a participa la meci", mai precizează sursa citată.
 
Naționala României a fost sancționată de UEFA pentru scandările rasiste ale suporterilor, folosirea de materiale pirotehnice, aruncarea de obiecte în suprafața de joc și pătrunderea spectatorilor pe gazon la meciul cu Spania (1-2), din preliminariile EURO 2020, federația fiind amendată și cu 83.000 de euro.