Stadionul Ghencea, „Templul fotbalului românesc”, așa cu este cunoscut iubitorilor de fotbal, va fi dărâmat. În locul lui ar trebui să apară o arenă modernă, care va găzdui, în 2020, un meci din Campionatul European.

Stadionul nu mai fusese folosit efectiv din anul 2015 când, în urma scandalului dintre războiului dintre MApN și „Steaua” lui Gigi Becali, omul de afaceri a mutat meciurile roș-albaștrilor pe Arena Națională.

Arena a fost inaugurată pe 9 aprilie 1974 cu o partidă amicală, dintre Steaua București și formația belgrădeană OFK, terminată la egalitate 2-2.

De-a lungul timpului, stadionul a fost martorul unor momente de glorie ale fotbalului românesc, atât pentru echipa Steaua, cât și pentru selecționata de fotbal a României.

Să ne aducem aminte de unele dintre ele:

03.10.1979: Steaua-Young Boys Berna 6-0, cea mai mare victorie în cupele europene a Stelei în Ghencea16.04.1986: Steaua-Anderlecht 3-0 în semifinalele Cupei Campionilor Europeni. În urma acestei victorii Steaua a obținut calificarea în finala de la Sevilla.15.03.1989 Steaua-Goteborg: 5-1, sferturile Cupei Campionilor Europeni05.04.1989: Steaua-Galatasaray 4-0, seminalele Cupei Campionilor Europeni15.11.1989: România-Danemarca 3-1, tricolorii se califică la Campionatul Mondial din Italia, 199013.09.1995: Steaua-Glasgow Rangers 1-0, prima victorie pentru steliști în Champions League04.04.1998: Steaua-Dinamo 5-0, cea mai mare victorie împotriva rivalilor de la Dinamo25.02.2005: Steaua-Valencia 2-0, roș-albaștrii îi elimină pe spanioli în urma loviturilor de departajare


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews