ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România va întâlni Austria în Cupa Davis, meci contând pentru primul tur al play-off-ului de menținere în Grupa I, zona Europa/Africa.

Federația Română de Tenis a anunțat componența echipei. Alături de cei patru titulari, Dragoș Dima, Nicolae Frunză, Bogdan Borza și Horia Tecău, va face deplasarea și un jucător-surpriză. La nici 16 ani, Filip Cristian Jianu va fi prezent în premieră alături de echipa de Cupa Davis, scrie ProSport.

În luna iulie a acestui an, tenismanul de la Dinamo a fost cel mai tânăr jucător din clasamentul mondial ATP (locul 1523). 

La 4 ani și jumătate Filip Cristian Jianu a apărut într-o reclamă tv care a rămas celebră prin replica „Zboară puiule, zboară!”. 


Acum, la 15 ani și 9 luni, este cel mai tânăr jucător din clasamentul mondial al tenisului profesionist, conform ierarhiei ATP din luna iulie 2017.

Tânărul sportiv a primit o bursă la IMG Bollettieri Academy, unde în mod obișnuit, un abonament anual costă în jur de 80.000 de dolari.