Gică Hagi împlinește azi 54 de ani. Născut pe 5 februarie 1965, la Săcele, județul Constanța, Hagi a adunat, în perioada 1984-2000, 124 de selecții în tricoul echipei naționale, fiind al doilea cel mai selecționat jucător român din toate timpurile.

Cu 35 de goluri reușite pentru România, Hagi ocupă prima poziție în clasamentul all-time al golgeterilor, la egalitate cu Adrian Mutu.

Hagi are în palmares participări la trei ediții ale Campionatului European (1984, 1996 și 2000) și trei ediții ale Cupei Mondiale (1990, 1994 și 1998).

Momentul de vârf al carierei sale este asociat cu evoluția la CM 1994, unde a dus România până în sferturile competiției, cea mai bună performanță din istoria naționalei. După acest turneu, Hagi a ieșit pe locul patru în ancheta anuală a revistei France Football, cea care acordă Balonul de Aur.

Hagi a început să joace fotbal la 10 ani, iar la 17 ani avea să debuteze în Liga 1, la Farul Constanța. La echipa națională a debutat în 1983, pe când avea 18 ani. În 1983 ajunge la Sportul Studențesc, unde rămâne până în 1987. Este transferat apoi de Steaua, unde joacă până în 1990. După CM din Italia a ajuns la Real Madrid, apoi au urmat Brescia, FC Barcelona și Galatasaray, unde a activat până când s-a retras. Pe 24 aprilie 2001, "Regele" s-a retras din cariera de fotbalist.

Imediat după retragere, Hagi a devenit antrenor al echipei naționale a României. Ratează calificarea la CM 2002 și pleacă de la cârma "tricolorulor". Următoarea echipă pe care o antrenează este Bursaspor, în 2003, iar în 2004-2005 se află pe banca celor de la Galatasaray. Urmează Fc Timișaora (2006), Steaua (2007) și din nou Galata (2010-2011). Investește la Viitorul Constanța, echipă pe care o și antrenează din toamna lui 2014.Sursa foto: www.frf.ro
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews