ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cincizeci şi unu de suporteri au fost arestaţi, sâmbătă, în urma violenţelor care au avut loc după meciul Ungaria - România, contând pentru grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2016, informează Mediafax, citând agenţia MTI.

38 de persoane (15 fani maghiari şi 23 de poliţişti) au fost rănite în timpul incidentelor din apropierea Groupama Arena, transmit reprezentanții poliției.

Înaintea meciului şi după meci, forţele de ordine au fost atacate în repetate rânduri, cu sticle, petarde, pietre, indicatoare rutiere şi chiar coşuri de gunoi, de suporterii care făceau parte dintr-un grup de 1.500-2.000 de fani.

Poliţiştii au reacţionat folosind gaze lacrimogene, tunuri de apă şi câini pentru a restabili ordinea.

21 de maşini ale poliţiei şi un tun de apă au fost distruse.

Potrivit sursei citate, 22 de persoane au fost arestate pentru violenţe şi 22 de fani au fost reţinuţi pentru tulburarea ordinii publice, printre cei arestați aflându-se și patru români.