ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Panțuru, unul dintre componenții echipajului de bob două persoane care a adus singura medalie din istoria participării României la JO de iarnă, a încetat din viață, la 81 de ani.

Născut pe 11 septembrie 1934, la Comarnic, Panțuru a participat la patru ediții ale Jocurilor Olimpice de iarnă - Innsbruck 1964, Grenoble 1968, Sapporo 1972 și, din nou, Innsbruck 1976 - și, alături de Nicolae Neagoe, a obținut medalia de bronz în 1968.

De asemenea, Ion Panțuru a terminat pe locul 4 la Grenoble, în proba de bob patru persoane, iar la JO din 1972, a ocupat locul 5 la bob două persoane.

La un an după succesul de la Grenoble, Panțuru a luat argintul la Campionatele Mondiale de la Lake Placid, tot în proba de bob două persoane.

Ion Panțuru a practicat în copilărie fotbalul și schiul, iar mai apoi bobul, disciplină în care a realizat cel mai bun rezultat din istoria sporturilor de iarnă din țara noastră. Înainte să devină un mare campion la bob, Panțuru a fost portar la Carpați Sinaia, în Liga B.