ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul mare fotbalist olandez Johan Cruyff a murit la vârsta de 68 de ani.
 
Acesta suferea de cancer pulmonar. "Pe 24 martie 2014, înconjurat de familie și după o bătălie grea cu cancerul, Johan Cruyff a murit în pace la Barcelona. Cu mare tristețe vă rugăm să respectați intimitatea familiei în aceste momente de durere", sună un anunț de pe siteul oficial al fostului fotbalist.

Johan Cruyff a fost un fumător înrăit până în momentul operației de inimă pe care a suferit-o în 1991. Abia anul trecut și-a făcut publică suferința cauzată de cancer.

Johan Cruyff este considerat drept unul dintre cei mai buni jucători din istoria fotbalului. În calitate de jucător a câștigat trei Cupe ale Campionilor consecutive cu Ajax Amsterdam (1971-1973). A câștigat Balonul de Aur în trei rânduri (1971, 1973, 1974).

A ajuns în finala Cupei Mondiale din 1974, cu naționala Olandei. În calitate de antrenor, a câștigat prima Cupă a Campionilor pentru Barcelona. A câștigat patru titluri de campion al Spaniei cu FC Barcelona. 

În afară de Barcelona și Ajax, Cruyff a mai evoluat la Los Angele Aztecs, Washington Diplomats, Levante și Feyenoord.  A fost căsătorit și avea trei copii.