ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O sportivă crescută la Colegiul Energetic Rm. Vâlcea a crezut că a dat lovitura în momentul în care a primit o ofertă din partea echipei olandeze, Westfriesland SEW (în urmă cu două sezoane a evoluat în Challenge Cup).

Ionelei Aurelia Gherman (19 ani) i s-a oferit din partea olandezilor un contract de 900 de euro / lună pentru a evolua la echipa de senioare a clubului, iar jucătoarea a acceptat fără să mai stea pe gânduri, mai ales că își dorea să-și continue în paralel și studiile în Olanda.

Însă, în momentul în care a ajuns la fața locului, a avut o mare surpriză, fiind pusă să lucreze într-o fabrică de ciocolată, clubul din Olanda nerespectându-și promisiunile inițiale.

"Când a ajuns în Olanda, cei de acolo nu şi-au respectat promisiunile. I s-a spus că trebuie să lucreze într-o fabrică, să stea 8 ore în picioare la o bandă de ciocolată, cu bocanci în picioare. Că ei nu pot să o plătească pentru handbal. De asemenea, era nevoită să stea în chirie, într-o casă cu alte şapte persoane, care nu aveau nimic în comun cu handbalul. Pentru asta plătea şi 300 de euro chirie. 400 de euro îi erau opriţi, astfel că ea nu mai rămânea cu nimic. Practic, era sclavie pe faţă. Când am auzit aceste lucruri, m-am dus în Olanda şi am luat-o acasă. Ea s-a dus să joace handbal şi de fapt trebuia să facă şi ciocolată pentru a-şi primi salariul", a spus Marius Gherman, tatăl handbalistei, conform ProSport.

Din cauza acestor condiții, handbalista care evoluează de regulă pe postul de inter stânga şi centru a revenit acasă, dar nu şi-a putut relua activitatea, deşi a avut ofertă de la SCM Piteşti (echipă de liga a doua), iar problemele s-au împotmolit la federaţie.

"Între timp, olandezii susţin că au plătit 2.400 de euro pentru transfer la Federaţia Română de Handbal. Numai că fata mea nu a semnat niciun contract, nu a dat nicio iscălitură. Cine a făcut transferul, fără ca ea să semneze, nu ştiu!", a precizat tatăl jucătoarei.

Mai mult, tatăl handbalistei susţine că a făcut o notificare către FRH încă din 29 septembrie pentru a constata că fiica lui este liberă de contract, cu posibilitatea de a evolua pentru alt club.

Ionela Gherman nu a primit încă un răspuns din partea forului român, astfel că pentru un "refuz nejustificat de soluţionare a situaţie jucătoarei", avocatul Ionelei Gherman a revenit cu o plângere prealabilă la FRH,

Citește mai multe despre acest caz pe ProSport.ro