ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scrima românească s-a bucurat de rezultate foarte bune la Jocurile Europene de la Baku, sportivii noştri obţinând trei medalii, dintre care una de aur, prin Ana Maria Brânză, în proba individuală de spadă. Tot aici, Simona Gherman a cucerit bronzul, în vreme ce la sabie, Tiberiu Dolniceanu a câştigat argintul. Medalia luată de Ana Maria Brânză este prima de aur a delegaţiei României la Baku, iar bilanţul total al sportivilor noştri la Jocurile Europene este de nouă medalii: una de aur, patru de argint şi patru de bronz.

 

Ana Maria Brânză a obţinut medalia de aur pentru România, după ce a învins-o pe rusoaica Yana Zvereva, scor 15-11, după o finală care a adus faţă în faţă două spadasine de mâna stângă. Românca s-a calificat în finală după ce a învins-o cu 12-11, la "tuşa de aur", pe Erika Kirpu, din Estonia, iar anterior a câştigat, în sferturile de finală, în faţa finlandezei Catharina Kock, scor 15-4, şi a estonienei Katrina Lehis, cu 15-12.

 
Înainte, conaţionala noastră a câştigat Grupei preliminare A, din care au mai făcut parte Bianka Bukocki (Ungaria), Elmira Hudaverdieva (Azerbaidjan), Emma Samuelsson (Suedia), Julia Beljajeva (Estonia) şi Ewa Nelip (Polonia) şi Dagmar Ciparova (Slovacia).

Cealaltă reprezentantă a României în semifinalele probei de spadă, Simona Gherman, a ratat calificarea în ultimul act. Românca a fost învinsă de rusoaica Iana Zvereva, care s-a impus cu 15-8 şi va lupta pentru aur cu Ana Maria Brânză. Simona Gherman a dispus în sferturi de italianca Giulia Rizzi, cu 15-10, după 15-9 în primul tur cu Avital Marinuk (Israel) şi 15-10 în optimi cu rusoaica Olga Kocineva. Anterior, românca încheiase pe locul patru Grupa E, cu meciuri pierdute la Giulia Rizzi, Anna Kun (Ungaria) şi Iana Zvereva.

Simona Pop, medaliată cu bronz la Europenele de la Montreux, de la începutul lunii, nu a reuşit să treacă de grupele preliminare, iar Amalia Tătăran a fost învinsă în şaisprezecimile de finală.