ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE Echipa feminină de spadă a României, formată din Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop şi Amalia Tătăran, a câştigat medalia de aur la Jocurile Europene de la Baku, după ce a învins în finală formaţia Estoniei, scor 31-25.
 
Aceasta este a doua medalie de aur pentru scrima românească la Baku, după ce Ana Maria Brânză s-a impus şi la individual.

România mai are o medalie de bronz la scrimă la Jocurile Europene prin Simona Gherman şi una de argint prin Tiberiu Dolniceanu.
 
Echipa masculină de sabie a României a obținut medaliile de argint la Jocurile Europene de la Baku (Azerbaijan), vineri, după ce a fost învinsă în finală de Italia la o singură tușă, cu 45-44.

Massimiliano Murolo a câștigat meciul după o tușă reușită din săritură, surprinzându-l la ultimul schimb pe Tiberiu Dolniceanu, arată Agerpres.

Italia a condus România (Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu, Alin Badea) în cea mai mare parte a finalei, dar tricolorii au fost aproape de medaliile de aur. Murolo a adus Italia în avantaj, după prima confruntare, cu Teodosiu (5-2). Dolniceanu a redus din diferență la duelul cu Alberto Pellegrini (10-8), după ce egalase la un moment dat (8-8).

Luigi Miracco a consolidat avantajul italienilor în fața lui Badea (15-12), dar Teodosiu a avut o evoluție remarcabilă în fața lui Pellegrini (20-19). Murolo a fost mai bun decât Badea (25-22), dar Dolniceanu a întors scorul în favoarea noastră după meciul cu Miracco (30-29). Situația a rămas neschimbată după duelul dintre Pellegrini și Badea (35-34), dar Italia a preluat din nou conducerea în urma confruntării Miracco — Teodosiu (40-38).

Meciul decisiv dintre Dolniceanu și Murolo a fost dominat de român în prima parte, prin patru tușe consecutive, pentru 42-40, dar italianul a reușit trei tușe la rând și a preluat conducerea (43-42). Dolniceanu a reușit să egaleze de două ori, după ce Murolo a condus, italianul aducând aurul echipei sale grație ultimei tușe.

În semifinale, România învinsese la fel de dramatic Germania, cu scorul de 45-44, iar în sferturi sabrerii români câștigând clar în fața Ungariei, cu scorul de 45-34.