ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Dezvoltării a oferit avizul pentru materialul din care e confecționat acoperișul Arenei Naționale, astfel că stadionul a fost omologat. Fotbalul poate reveni pe cel mai mare stadion al țării.

Până acum, copertina avea un grad de ignifugare C, primind de astăzi gradul B, care permite obținerea avizului IGSU. Situație în care stadionul poate fi deschis imediat.

Comisia de avizare din cadrul Consiliului Tehnic Permanent pentru Construcții a acordat, luni, avizul tehnic pentru copertina stadionului Arena Națională, în urma unei solicitări făcute de asocierea JV Max BOGL – Astaldi.

S-a luat în considerare rezultatul testului de laborator făcut în Italia, conform căruia materialul din care este realizat acoperișul de la Arena Națională este sigur pentru fotbaliști și pentru spectatori.

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a anunțat, luni, că a primit agrementul de la Ministerul Dezvoltării, fiind confirmată încadrarea la categoria B de risc de incendiu a copertinei de la Arena Națională, ceea ce înseamnă că stadionul poate fi deschis, fiind așteptat doar avizul IGSU, care este o formalitate.

Edilul a scris, pe pagina sa de Facebook, că a primit agrementul din partea Ministerului Dezvoltării, în baza solicitării pe care a trimis-o însoțită de expertiza laboratorului din Italia privind încadrarea în categoria de risc seismic.

"Este confirmată încadrarea la categoria B de risc la incendiu, ceea ce înseamnă că acum putem intra în legalitate cu Arena Națională. Mai așteptăm avizul IGSU, dar acesta devine o formalitate în acest moment. Mă bucur că domnul viceprim-ministru, Vasile Dâncu, a înțeles, într-un final, că aceasta era calea legală de urmat, și nu cea sugerată de așa-zis experți, care ne recomandau să udăm cu apă acoperișul și să aducem mai multe forțe de ordine la stadion în ziua meciurilor. Nu, asta ar fi fost o ”cârpeală românească”, pe care IGSU n-ar fi putut să o accepte, în condițiile legii”, susține primarul Capitalei.

Răzvan Sava a mai aratătat că se bucuă că nu a fost necesară înlocuirea acoperișului, precizând că acest lucru "ar fi fost costisitor și inutil”.

"Suntem pe drumul cel bun. Avem acum o Arenă Națională modernă, clasificată după toate standardele europene, care poate fi deschisă evenimentelor sportive în condiții de siguranță”, a mai arătat Sava.

După anunțul făcut pe pagina s-a de Facebook, edilul a comunicat și că la ora 14.00 va face declarații de presă, la sediul Primăriei Capitalei, despre redeschiderea Arenei Naționale.