ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Selecționata masculină de handbal a României a pierdut calificarea în play-off-ul Mondialului din 2017, după partida de joi seara, în care a învins Austria doar cu 32-29, în cadrul Grupei a doua a preliminariilor, anunță Agerpres.

În meciul din Sala Sporturilor ''Lascăr Pană'' (Baia Mare), handbaliștii români aveau nevoie de o victorie la patru goluri, pentru a anula avantajul rezultatului direct, ținând cont că Austria a învins în primul meci cu scorul de 27-24.

Tricolorii au punctat prin Marius Mocanu (7 goluri), Ionuț Ramba (7), Valentin Ghionea (5), Marius Sadoveac (4), Cristian Fenici (4), Alexandru Csepreghi (3) și Dan Racoțea (2). Cel mai bun marcator al austriecilor a fost Nikola Bilyk, cu 9 reușite.

În clasamentul grupei, Austria ocupă primul loc, cu 8 puncte, urmată de România, 8 puncte, Finlanda, 2 puncte și Italia, 2 puncte, doar prima clasată fiind calificată în play-off.

România mai are de jucat, sâmbătă, la Coversano, împotriva Italiei, iar duminică se va juca meciul Austria - Finlanda.