ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atacantul Adrian Mutu a fost condamnat, în primă instanţă, la un an şi două luni de închisoare cu suspendare de un tribunal italian, după ce a bătut un ospătar kosovar la localul "Full Up" din Florenţa, pe 23 octombrie 2010, informează larepubblica.it, citat de Mediafax.

Mutu, care va plăti şi o amendă provizorie de 14.000 de euro, a fost condamnat pentru leziuni, insulte şi ameninţări.
 
Ospătarul Berat Racaj, un kosovar de origine albaneză în vârstă de 28 de ani, a avut nevoie de 25 de zile de spitalizare după ce a suferit o fractură de sept nazal. Agresiunea a avut loc dimineaţa, în jurul orei 05.00, bărbatul lovit de român suferind "o traumă contuzivă cranio-facială cu multiple escoriaţii, contuzii la torace şi abdomen şi o fractură de piramidă nazală".
 
Adrian Mutu şi-a motivat agresiunea afirmând că a răspuns unor ameninţări şi unor jigniri cu tentă rasistă ale ospătarului.

Potrivit martorilor, Mutu a cerut ca lui şi altor doi prieteni să li se mai aducă o sticlă cu băutură, iar apoi cei trei s-au ridicat şi au vrut să plece. Ospătarul i-a oprit, cerându-le să achite consumaţia, dar Mutu a replicat că are cont deschis la proprietarul clubului. Acesta din urmă a intervenit pentru a clarifica situaţia, dar fotbalistul român i-a adresat cuvinte jignitoare ospătarului, care a răspuns la fel. Atunci, Mutu l-a lovit cu pumnul pe ospătar şi, după ce acesta a căzut, a continuat să îl lovească cu picioarele.

Avocatul românului, Filippo Bellagamba, a anunţat că va face recurs la această decizie.

"Clientul meu a fost judecat cu o altă măsură, deoarece este persoană publică. Nu am mai văzut până acum o pedeapsă aşa mare pentru o leziune ce a necesitat 25 de zile de spitalizare", a declarat Bellagamba.