ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși sportivii profesioniști sunt printre cei mai sănătoși oameni de pe pământ, în ultimii ani, mii de sportivi s-au prăbușit pe terenul de joc, din cauza unor afecțiuni cardiace subite și inexplicabile.

Sportivi profesioniști continuă să cadă ca muștele, doar în ultimele zile trei fotbaliști profesioniști prăbușindu-se brusc.

Starul egiptean Ahmed Refeat, de 30 de ani, a devenit al treilea fotbalist care a suferit un stop cardiac în fața camerelor TV în direct, medicii recunoscând ulterior că „nu am mai văzut așa ceva până acum”.

Stirea continuă după video:

O mass-media etică ar evidenția aceste incidente pe primele pagini și și-ar aloca resursele pentru a investiga de ce atât de mulți oameni tineri și sănătoși suferă de stopuri cardiace, accidente vasculare cerebrale și forme rare de cancer, scrie thepeoplesvoice.tv.  

De asemenea, mijlocașul de la Orlando Pirates, Makhelene Makhaula, de 34 de ani, a fost a doua vedetă a fotbalului care s-a prăbușit pe teren săptămâna aceasta, personalul medical făcând eforturi disperate să-l resusciteze pe starul sud-african.

În videoul de mai jos, crainicul spune uluit: „Din nefericire, fotbalul mondial a asistat la atât de multe scene dramatice pe teren în ultimii ani.”

„A fost un moment șocant pentru noi toți. Este una dintre acele situații pe care le vedem uneori la televizor, dar am văzut-o acum direct. Mulțumesc medicilor și asistenților tehnici. Au reușit să-l stabilizeze pentru că a fost un moment dificil. Este pe mâini bune în spital și sub observație”, a spus antrenorul Jose Riveiro.

Știrea continuă după video:
De asemenea, duminică, Javier Altamirano, de 24 de ani, de la echipa braziliană Estudiantes a suferit o criză și s-a prăbușit brusc în timpul marelui meci împotriva Boca Juniors, unul dintre cele mai mari cluburi din Argentina.

Mass-media dominantă încearcă să bage sub preș aceste cazuri, dar reacția coechipierilor lui Altamirano arată că acesta a suferit o urgență medicală foarte gravă.

Într-o declarație, clubul Estudiantes a spus că internaționalul chilian se află în stare stabilă în spital, supus analizelor.

„Javier Altamirano a suferit o criză. Este în spital, menținut sub observație. S-a efectuat o scanare CT, care nu a evidențiat imagini patologice evidente. Este stabil”, se menționează în declarație.
 
Nu este vorba doar de sportivi profesioniști care cad ca muștele. Oameni din toate categoriile sociale, inclusiv influenceri populari pe rețelele de socializare, sunt afectați de boli cardiace și forme rare de cancer la rate fără precedent.