Alexandra Dulgheru (72 WTA) a produs surpriza optimilor de finală și a eliminat-o pe rusoaica Ekaterina Makarova (8 WTA), scor 6-4, 6-3, după o oră și 29 de minute de joc. Românca a declarat după reușita de la Roma: „Mă bucur că am terminat meciul în două seturi. Sunt fericită pentru această victorie. Acum mă simt cam obosită. La început mi-a fost greu să dau drumul la joc, să mă mișc și mă durea tot. Am încercat să nu mă gândesc la asta. Nu a fost ușor.
 
La 4-1 încercam să mă gândesc că nu am nimic de pierdut. Am zis că trebuie să fiu mai activă și să mă mișc la mult. După aceea, am dat drumul la picioare și la lovituri. La un moment dat puteam face tot ce îmi trecea prin minte. Mă simțeam foarte bine. Am încercat să stau concentrată tot timpul, pentru că știam că dacă mă relaxez o să pierd. Publicul este minunat aici. M-a ajutat mult și mi-a dat energie. Toate româncele ne simțim ca acasă aici. Pe această arenă mă simt ca un gladiator".

În a doua partidă a zilei în care am avut implicată o româncă, Simona Halep (2 WTA) a învins-o pe Venus Williams (16 WTA), scor 6-2, 6-1 și se va duela în sferturile de finală cu Alexandra Dulgheru (72 WTA).
De altfel, jucătoarea din urmă a declarat: „O să fie un meci frumos cu Simona Halep, atât pentru noi, cît și pentru publicul românesc. Încă nu am vorbit cu antrenorul despre tactică. Vom vedea ce plan vom avea. Ea joacă foarte bine și nu este numărul doi degeaba".

Simona Halep a evoluat și la dublu, acolo unde a făcut pereche cu italianca Francesca Schiavone, cedând în fața rusoaicelor Alla Kudryavtseva și Anastasia Pavlyuchenkova, scor 6-4, 6-4, după o oră și 11 minute.
Tabloul româncelor a fost încheiat cu o înfrângere de Irina Begu (31 WTA), care s-a duelat cu o jucătoare din Belarus, Victoria Azarenka (29 WTA), cedând după două ore și 19 minute de joc, scor 6-4, 5-7, 6-1.
 
Favorita turneului, liderul american Serena Williams, s-a retras din concurs, chiar înaintea partidei din optimile de finală. Primele informații indică o accidentare la cotul drept, iar tenismena n-ar fi vrut să forțeze participarea la Roma, pentru a nu pune în pericol prezența la Roland Garros.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews