Alpinistul Horia Colibășanu a cucerit cel mai înalt vârf de pe pământ, după 12 ore de ascensiune, fără oxigen și fără șerpași, informează EVZ.

„În vârstă de 40 de ani, de meserie medic stomatolog, timișoreanul Horia Colibășanu a dus alpinismul românesc pe cea mai înaltă culme, la propriu. Bănățeanul a cucerit vârful Everest (8.848 m), din munții Himalaya, ieri dimineață, la ora 06.20 (ora României), după un parcurs de 12 ore. Cucerirea Everestului fără oxigen suplimentar și fără ajutorul șerpașilor de către Colibășanu a dus la o premieră pentru alpinismul românesc, dar și o performanță sportivă remarcabilă la nivel internațional”, scrie Evenimentul Zilei.

Conform sursei citate, alpinistul ar fi cheltuit 70.000 de euro pentru a reuși această performanță, împărțiți astfel: 18.000 de euro l-a costat pe Horia seria antrenamentelor premergătoare ascensiunii finale, pe care le-a efectuat prin diverse meleaguri, iar restul de 52.000 de euro s-au cheltuit pentru întreaga aventură din Munții Himalaya (echipament, cort special ș.a.). Spre exemplu, alpinistul român a avut nevoie de o masă pe zi, în funcție de necesarul caloric și proteic de care avea nevoie.
 
Costul unei „mese”, în Himalaya, varia între 180 și 270 de euro (8 euro costa o cană cu ceai)!Conform EVZ Horia Colibășanu a plecat spre Everest cu trei kilograme de slănină și trei kilograme de cârnați. Timișoreanul a evitat prăjirea acestora și a preferat să facă din cârnați „un fel de ciorbă”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews