ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zidul românesc s-a dovedit a fi de netrecut pentru spanioli. Dar nu numai atât: am atacat și am dominat în multe momente campioana Europei, creându-ne numeroase ocazii la poarta ibericilor. 
 
În prima repriză. Nicușor Stanciu a avut cea mai mare ocazie a tricolorilor. România s-a apropiat de mai multe ori amenințător de poarta lui Casillas. 
 
Lângă masa presei se pare că a fost, la un moment dat, un mic incendiu, iar jurnaliștii nu au fost lăsați să iasă, din cauza unui fum toxic. Pompierii au reușit stingerea focului.
 

 
Echipa națională de fotbal a României va disputa, la Cluj Napoca, un meci amical împotrica reprezentativei similare a Spaniei, cel mai important test înainte de Euro 2016.

Înainte de acest meci, ambele echipe au disputat câte o partidă amicală. În timp ce România și-a menajat mai mulți titulari și a învins Lituania cu 1-0, naționala iberică a folosit echipa standard în remiza, 1-1, contra Italiei.

România și Spania s-au întâlnit de 15 ori de-a lungul timpului, fiind la egalitate în ceea ce privește palmaresul. Ibericii și tricolorii s-au impus de câte 5 ori, alte 5 partide terminându-se la egalitate.

Tricolorii au întâlnit ultima dată Spania în noiembrie 2006, și atunci tot într-o partidă amicală, disputată la Cadiz. Tricolorii s-au impus atunci, scor 1-0, grație unui gol marcat de Ciprian Marica.

Echipele probabile

România: Tătărușanu - Săpunaru, Chiricheș, Dr. Grigore, Toșca - Pintilii, Hoban - Ad. Popa, N. Stanciu, Stancu - Fl. Andone.Selecționer Anghel Iordănescu

Spania: Casillas - Mario Gaspar, Bartra, Nacho, Jordi Alba - Sergi Roberto, Koke, Isco - D. Silva, Pedro, Nolito
Selecționer: Vicente del Bosque