ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Spadasina Ana Maria Popescu (fostă Brânză) a câştigat concursul individual de Cupă Mondială de la Nanjing (China), într-o competiţie în care Loredana Dinu s-a clasat pe locul 20, Simona Pop, pe 59, Anca Măroiu, pe 70, iar Amalia Tătăran, pe poziţia a 75-a.

Ana Maria Popescu - locul 6 în lume în urma performanţelor din acest sezon - a avut un parcurs remarcabil până în "sferturi": 15-3 cu Julia Beljajeva (Estonia); 15-3 cu Tatiana Andriuşina (Rusia); 15-8 cu Marie Florence Candassamy (Franţa). Disputa pentru un loc în semifinale a fost una dramatică (11-10 cu maghiara Emese Szasz ), iar în duelul pentru finală a avut puţine emoţii (15-11 cu estonianca Irina Embrich).

Românca a cucerit medalia de aur după o luptă spectaculoasă contra tunisiencei Sarra Besbes, de care a trecut cu 15-10.

Ana Maria Popescu a reuşit astfel cel mai bun rezultat al anului, după o medalie de argint (la Budapesta, în martie), două locuri 5 (la Buenos Aires, în februarie, şi la Montreux, în iunie), un loc 9 (la Johannesburg, în mai) şi două poziţii 17 (la CM de la Moscova, în iulie, şi la Legnano, în octombrie).

Duminică se va desfăşura proba pe echipe la concursul de Cupă Mondială de la Nanjing.