ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou dosar privind ilegalități în fotbal este anchetat de procurorii DIICOT,  în cauză fiind un dosar care vizează infracțiuni din perioada 2010-2012, comise de un grup care urmărea "însușirea sumei de un milion de dolari" proveniți din finanțarea FRF de către FIFA.

La această oră au loc mai multe audieri la sediul DIICOT, în fața procurorilor fiind persoane din fosta conducere a Federației.

Iuliu Mureșan, președintele CFR Cluj, a ajuns la sediul DIICOT.

„Am fost invitat ca martor, chiar nu știu nimic despre subiect. Am încercat dimineață să aflu ceva, nu am aflat nimic. Nu știu dacă e vorba de meciuri, cred că că fonduri ceva... tot din presă am aflat... nu știu”, a spus Iuliu Mureșan.

Potrivit unor surse, la audieri ar urma să vină și Cornel Șfaițer, președintele FC Botoșani, tot în calitate de martor.

Mircea Sandu a vorbit pe marginea subiectului zilei în fotbalul românesc.

„Să vă spun un lucru. Toți banii de la FIFA si UEFA veneau doar pe proiecte. Trimiteai un proiect complet la UEFA pe investiții. Să spunem Mogoșoaia. Din trei milioane, UEFA putea să suporte două milioane. Nu dădea banii pe vorbă, ci pe dovezi, pe poze, pe devize. Astfel că nu-mi dau seama ce se poate ancheta. Câtă vreme nu există un document oficial, eu nu pot să mă pronunț”, a spus Mircea Sandu la Digi Sport.

„Întâi trebuie ceva foarte concret, abia apoi putem spune ceva. Văd că acum vorbim de un milion de dolari, deci ce credibilitate să fie... Nu există în 24 de ani nimic care să mă incrimineze. Poate vreun denunț, poate există vreo sesizare făcută de cei de acum de la federație, nu știu, chiar nu știu. Eu cred că a fost totul foarte transparent, investiția de la Casa Fotbalului, de la Mogoșoaia, meciurile cu Grecia, tot ce s-a cheltuit”, a mai declarat Mircea Sandu.

Patrițiu Abrudan, fostul vicepreședintele al Comisiei Centrale a Arbitrilor, a fost audiat la sediul DIICOT. El a fost chemat la audieri în calitate de martor în acest dosar.

„Procurorul vrea să se convingă de anumite chestiuni ale gestionării Federației și sigur că eu, în calitatea mea, că am fost chemat ca martor, o să trebuiască să răspund pentru perioada în care am avut mandat în Comitetul Executiv – 2005-2009”, a spus Patrițiu Abrudan, fost vicepreședinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor.