ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Andrei Roșu a devenit primul român care a traversat Canalul Mânecii înot, pe o distanță de circa 30 de kilometri, în cadrul competiției Arch 2 Arc.

Pentru cei care nu îl cunosc, Andrei Roşu este un triatlonist în vârstă de 39 de ani care acum participă la unul dintre cele mai grele concursuri din lume, Arch 2 Arc (A2A). Acesta cuprinde 3 probe: 140 de kilometri de alergare între Londra şi Dover, traversarea Canalului Mânecii între Dover şi Calais şi 300 de kilometri de pedalare pe bicicletă între Calais şi Paris.

După ce, duminică, a alergat timp de 16 ore şi 53 de minute, Andrei a plonjat luni dimineaţă, la ora locală 08:00, în apele Canalului Mânecii. A înotat 21 de ore, până în zorii acestei zile, la ora 05:18, când a reuşit, în sfârşit, să atingă ţărmul francez.

Pe tot parcursul probei de înot, sportivii au fost însoțiți de vase de asistență. Triatlonistul a vomat de 42 de ori în timpul cursei, iar după 40 de kilometri n-a mai putut folosi braţul stâng. Ultimii 4 kilometri i-a străbătut în 8 ore

"Vă mulţumesc din suflet pentru urări şi pentru sprijin! Pe parcursul probei de înot, echipa de suport îmi citea mesajele primite = reeenergizare instant. Au contat ENORM încurajările voastre într-o cursă în care am vomat de 42 de ori, din cauza răului de mare (organizatorii au ţinut evidenţa şi mi-au spus ulterior că la 50 m-ar fi obligat să mă retrag :(, braţul stâng nu a mai fost funcţional după km 40, am trecut prin 2 «lanuri» de meduze-gigant roz şi violet, apa a avut 13 grade în UK şi 14 în Franţa (wetsuitul Zoot Force 3 a făcut minuni!!!), iar curenţii ne-au «ajutat» să parcurgem ultimii 4 km în... 8 ore! Pentru a «strapunge» un curent mai slab, a trebuit să «sprintez» 2 km, iar pentru asta am apelat la rezerva strategică de Energy Shot (Isostar). Efect secundar (normal pentru produsele cu cafeină): mi-au rămas doar 2 ore de somn (interval suficient, având în vedere că la ultra-triatloane nu prea se doarme... Vă pup şi vă mulţumesc (anticipat) şi pentru donaţiile către Hospice!", este mesajul pe care Andrei Roşu l-a postat pe contul său de Facebook după ce a ajuns la Calais.