ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația de Integritate în Tenis a anunțat azi că sunt 48 de meciuri doar în acest an care sunt suspecte de blaturi. Majoritatea sunt însă de la turnee cu un nivel scăzut și s-au disputat în perioada ianuarie-martie 2016.

Printre ele s-ar afla însă una de la un turneu de Grand Slam plus una de la un turneu din circuitul WTA. De asemenea, sunt suspectate 12 meciuri din turneele de masculin challanger, plus 24 din turneele masculine futures și zece din turneele feminine ITF.

În acest an s-au jucat 24.000 de meciuri de tenis la profesioniști, ceea ce înseamnă că doar la 0,2% dintre ele există suspiciuni. Comunicatul postat pe site-ul oficial al Asociației de Integritate în Tenis, citată de digisport.ro, anunță că va fi începută o investigație completă cu privire la meciurile suspecte, dar avertizează că suspiciunile nu înseamnă neapărat că acestea sunt și dovedite ca ”blaturi”.

În anul 2015, au existat 246 de alerte similare. Cum în perioada ianuarie-martie a anului trecut au existat doar 31 de meciuri suspecte, se așteaptă ca totalul din acest an să depășească 300 de alerte.