ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele FRF a declarat că Primăria Capitalei i-a dat asigurări că Arena Națională va primi avizul pentru securitate în caz de incendiu. 

Răzvan Burleanu a spus, luni, la Casa Fotbalului, că reprezentanții Primăriei Capitalei i-au dat asigurări că Arena Națională va primi avizul pentru securitate în caz de incendiu din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) până la sfârșitul săptămânii, iar în acest caz aceasta va putea găzdui derby-ul Dinamo - Steaua, programat în 22 noiembrie, în cadrul etapei a 18-a a Ligii I.

Oficialul s-a arătat surprins de faptul că arena din Capitală nu avea acest aviz, motiv pentru care partida Steaua — FC Botoșani (scor 5-3, în cadrul etapei a 17-a a Ligii I) a fost mutată pe Stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" din Cluj-Napoca.

„M-a surprins și pe mine, nu știam că Arena Națională nu are aviz. Când faci toate întâlnirile, inclusiv cu ISU, te aștepți să ai toate autorizațiile și avizele. Apoi, organizatorii de Cupa României sau de Cupa Ligii au luat toate autorizațiile pentru focurile de artificii și apoi au aflat că nu le aveau de fapt, iar asta e o chestie foarte ciudată. Dar am discutat cu cei de la Primărie și sunt foarte încrezători că până la finalul acestei săptămâni lucrurile se vor rezolva. Până acum a existat un aviz provizoriu, nu unul definitiv din partea ISU. Pentru a se juca derby-ul Dinamo — Steaua pe Arena Națională este nevoie ca Primăria să obțină până la finalul acestei săptămâni acest aviz”, a spus el, potrivit digi24.ro.

Problema Arenei Naționale o reprezintă gradul de ignifugare al acoperișului retractabil, susține Burleanu.

„Problema apare în ceea ce privește gradele de ignifugare la acoperișul Arenei Naționale. În sensul că în Germania (n.r. — Arena Națională a fost construită după modelul stadionului din Frankfurt) treapta a treia este treapta maximă în ceea ce privește gradul de ignifugare, în timp ce în România operăm cu cinci clase de ignifugare. Automat consideri că a treia treaptă de acolo reprezintă treapta a cincea aici. Cam asta este ceea ce reprezentanții Primăriei Capitalei trebuie să seteze cu cei de la ISU. Iar după analiza care se face acum, de fapt, stadioanele noi au probleme cu acest aviz. Stadioanele vechi se pare că nu au probleme”, a explicat Răzvan Burleanu.