ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Așa-zisul Ținut Secuiesc și-a făcut echipă de fotbal și va participa la Campionatul Mondial al Minorităților, ce va avea loc la Londra între 31 mai și 9 iunie, fiind organizat Confederația Independentă de Fotbal.

Selecționerul Ținutului Secuiesc este Robert Ilyeș, care este și jucător, iar printre cei chemați la lot se numără Istvan Fulop (Sepsi) și Lorand Fulop (FC Botoșani). Pentru această națională a fost convocat și Csaba Csizmadia, jucător cu prezențe în naționala Ungariei, născut la Târgu Mureș.

Chiar și Gică Hagi trimite un fotbalist, pe Szabolcs Kilyén, iar din Liga 1 mai participă și Bela Fejer, actual portar la Sespi, acesta fiind convocat la Karpatalya.

Echipele participante la acest turneu final sunt Tamil Eelam, Tuvalu, Armenia de Vest, Coreeni Uniți din Japonia, Tibet, Ținutul Secuiesc, Panjab, Padania, Cipru de Nord, Karpatalya, Ellan Vannin, Cascadia, Barawa, Kabylia, Matabeleland și Abkhazia.