ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 26.08: Astra Giurgiu a reușit o performanță extraordinară, eliminându-i pe englezii de la West Ham United, după o victorie obținută chiar pe terenul acestora, la Londra. Giurgiuvenii s-au impus cu 1-0, prin golul reușit de Teixeira în minutul 45, din pasa lui Daniel Niculae.

La meci au asistat peste 57.000 de spectatori, pe noul Stadion Olimpic din Londra, arenă inaugurată oficial în urmă cu câteva luni de către West Ham.

Cu această victorie a Astrei, România are două echipe în grupele Ligii Europa.

Știrea inițială

Astra Giurgiu a remizat cu West Ham, în turul playoffului Europa League. La primul meci după doua luni, Denis Alibec a înscris golul de 1 la 1.


Cu Marius Șumudică revenit pe bancă, alb-negrii au jucat de a egal la egal cu englezii, în turul playoff-ului din Europa League.

Silviu Lung a scos execuția lui Calleri, iar Teixeira a intervenit miraculos la lovitură de cap a lui Antonio. Portughezul a bifat și prima ocazie a campionilor României, însă Randolph a fost la post.

Chiar înainte de pauză, Săpunaru a făcut henț în careu. West Ham a primit penalty, transformat în gol de Noble. Șumudică a mutat ofensiv și l-a introdus în minutul 58 pe Alibec.

Oaspeții puteau da lovitură pe contraatac, însă au semnat o ratare uriașă. A urmat un moment de geniu al lui Alibec - golgeterul Astrei din sezonul trecut a restabilit egalitatea cu o reușită de poveste. S-a terminat 1 la 1 și Astra continuă să spere la calificare.

„Sunt bucuros că am marcat și că am ajutat echipa să scoatem un rezultat pozitiv, chiar dacă se putea mai bine”, a spus Denis Alibec.

„Repriza a doua cred că am făcut o reprezentație senzațională, cred că cea mai bună reprezentație din acest sezon, i-am dominat categoric, n-am avut șansa să mai înscriem la câteva mingi care au trecut prin fața porții”, a adăugat antrenorul Astrei, Marius Șumudică.

Returul de la Londra se va disputa joia viitoare.