ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Echipa Athletic Bilbao a cucerit Supercupa Spaniei la fotbal, primul său trofeu oficial după o pauză de 31 ani, în urma rezultatului de egalitate, 1-1, înregistrat luni seara în manșa secundă a confruntării cu FC Barcelona.

În meciul disputat pe stadionul Camp Nou, în fața a 88.834 de spectatori, gazdele au deschis scorul înainte de pauză, prin argentinianul Lionel Messi (min.44), însă Athletic a restabilit egalitatea în repriza secundă (min.74), prin Artiz Aduriz, eroul meciului tur de la Bilbao (4-0), în care a reușit o triplă.

Ambele formații au încheiat partida în 10 jucători, după eliminările lui Gerard Pique (min.56) și Kike Sola (min.86).
 
Pentru FC Barcelona au jucat: Bravo — Dani Alves, Pique, Mascherano, Mathieu, Sergio Busquets, Rakitic (Sandro, min.68), Iniesta, Messi, Luis Suárez, Pedro (Munir, min.68). 

Pentru Athletic Bilbao au jucat: Iraizoz — Boveda, Etxeita (Elustondo, min. 67), Laporte, Balenziaga, Gurpegui, Benat (Mikel Rico, min.83), Eraso, De Marcos, Susaeta, Aduriz (Kike Sola, min.80).