ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jucătoarea Angelique Kerber( 28 de ani) din Germania a reușit să se impună în finala turneului Australian Open, după ce a învins-o pe favorita numărul 1 și liderul Serena Williams.

Ocupanta locului 6 la începutul competiției, Kerber s-a impus cu 6-4, 3-6, 6-4, după un meci plin de spectacol și suspans. Meciul, care a durat două ore și opt minute, a dus-o pe Kerber pe locul 2 în clasamentul WTA, de unde a doborât-o pe Simona Halep.

A fost doar a doua victorie pe care Angelique a obținut-o în fața Serenei Williams, care conduce acum cu 5-2 la capitolul întâlniri directe.

Serena a ratat astfel șansa să o ajungă pe Steffi Graf în topul jucătoarelor cu cele mai multe turnee de Grand Slam adjudecate: a rămas la 21. Prima la acest capitol este Margaret Court, cu 24 de succese majore.

Victoria de la Australian Open reprezintă cea mai importantă victorie din cariera nemțoaicei de 28 de ani.Ea a devenit cea mai slab cotată jucătoare (favorită 6) care se impune la Australian Open, din 2007 încoace. Atunci, chiar Serena câștiga, de pe locul 81 WTA.
 
"Mi s-a făcut pielea de găină. Am muncit din greu toată viața. Să pot spune că sunt "campioana unui turneu de Grand Slam" e o nebunie", a sunat reacția Angelicai Kerber.
 
"Oricât mi-aș dori, nu sunt robot. Fac tot ce pot", a spus și Serena Williams.
 
În finala masculină, ce va avea loc în această noapte, se vor înfrunta sârbul Novak Djokovici și britanicul Andy Murray.