ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentanții Federației Europene de Box (EUBC – European Boxing Confederation) și cei ai Federației Române de Box au dat ok-ul final pentru organizarea Campionatului European de Box pentru cadeți, în perioada 17 – 26 iulie, în Sala Sporturilor "Traian” din Râmnicu Vâlcea. După ce au inspectat facilitățile de competiție, antrenament, cazare și masă, precum și celelalte elemente de infrastructură, oficialii s-au declarat încântați de condițiile excelente pe care le va oferi Râmnicul Vâlcea și Băile Olănești și celelalte stațiuni în care vor fi cazați cei aproximativ 300 de sportivi din 30 de țări și staff-urile lor, Vâlcea urmând a fi gazdă, cu prilejul acestui eveniment, unui număr total de peste 450 de persoane din țară și străinătate.

În cadrul conferinței de presă organizată la sediul Primăriei Râmnicu Vâlcea, directorul executiv din cadrul EUBC Alexandr Egorov a transmis salutul călduros adresat conducerii FRB și gazdelor din partea președintelui Franco Falcinelli și a subliniat că a rămas plăcut impresionat de condițiile de care vor avea parte sportivii cu vârste de 13 și 14 ani, care se vor afla, majoritatea, la prima lor competiție oficială de acest nivel ce le va aduce și experiență internațională. "Am rămas plăcut impresionați de organizarea Campionatului European de tineret, de aceea am decis să acordăm organizarea acestui eveniment României. Am vizitat Sala Traian, hotelurile din zonă și infrastructura existentă și totul este ok.  Sper ca acest Campionat European să fie un succes pentru noi, boxul românesc și comunitatea locală", a precizat oficialul EUBC.

Vasile Cîtea: "Ne dorim să fim din nou un punct important pe harta boxului european!"

Președintele FRB Vasile Cîtea le-a mulțumit autorităților locale pentru interesul arătat găzduirii evenimentului. "Ideea organizării acestui Campionat European la Râmnicu Vâlcea a apărut în urma unei discuții în Parlament cu domnul deputat Eugen Neață. La Vâlcea există condiții excelente și tradiție în box. Campionatul Național de cadeți de la Brezoi de săptămâna trecută ne-a confirmat așteptările, așa că avem premize pentru un eveniment internațional de succes. La Europene vor participa campionii naționali de la fiecare categorie. Este o șansă importantă pentru viitorul boxului românesc. Ne dorim să fim din nou un punct important pe harta boxului european", a punctat președintele FR Box.

Sala Traian ar putea trece în administrarea primăriei

După ce anii la rândul, Sala Sporturilor Traian a fost martora unor performanțe de top pe plan internațional grație Oltchimului, arena ar putea intra în curând într-un proces de modernizare. Fost judoka participant la JO, primarul Mircia Gutău speră ca organizarea CE box cadeți să sensibilizeze autoritățile centrale ca Sala Sporturilor să intre mai rapid sub administrarea primăriei Rm.Vâlcea pentru a putea demara lucrările. "În calitate de fost sportiv de performanță, știu cât de multe avantaje aduce organizarea unei competiții de acest nivel. E una din formele cele mai elegante de îmbunătățire a imaginii și de sporire a atractivității zonei și orașului. Îmi doresc foarte mult să modernizăm Sala Sporturilor. Iată, în spatele acestui edificiu, la Arenele Traian, am reușit să întocmim documentația și să facem și studiile, urmând ca în cel mai scurt timp să înceapă și lucrările de renovare și modernizare. Acolo am putut pentru că am avut terenul în administrare”, a declarat Mircia Gutău.