ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 20.12 Echipa Națională de handbal a României a înregistrat cea mai importantă performanță din ultimii zece ani, câștigând medalia de bronz la Mondialul din Danemarca. Fetele noastre au spulberat Polonia în finala mică, scorul final fiind 31-22 (15-8 la pauză). 

România, antrenată de Thomas Ryde, a făcut un meci perfect și nu le-a dat polonezelor nici o șansă, conducându-le și cu 12 goluri diferență în repriza a doua.

Cristina Neagu este golgetera competiției, cu 63 de goluri și cea mai bună jucătoare a Mondialului, Neagu și Valentina Elisei fiind alese în echipa ideală.

"A fost un meci fantastic împotriva numărului patru în lume. Am făcut un meci mare. Am fost foarte bine pregătiți. Sunt foarte fericit pentru că fetele au pus în practică toate planurile noastre. Sunt foarte fericit să lucrez cu aceste fete", a declarat Ryde.

Tricolorele vor reveni în țară în noaptea de 21 spre 22 decembrie, la ora 00.30, cu o cursă de Amsterdam.

România a ocupat locul 10 la ediția precedentă a Campionatului Mondial, în 2013, în Serbia, România, singura echipă care a participat la toate edițiile Campionatului Mondial, începând cu 1957, mai avea în palmares o medalie de aur (1962) și două de argint (1973, 2005), pe lângă cele două titluri mondiale în aer liber (1956, 1960). Este prima medalie de bronz pentru Naționala României.

Pentru România au marcat  Neagu 10 goluri, Manea 4, Elisei 3, Geiger 3, Vizitiu 3, Buceschi 2, Nechita 2, Szucs 1, Tănăsie 1, Marin 1, Perianu 1, iar pentru Polonia s-a remarcat Achruk, cu 6 reușite.

România dispută finala pentru medaliile de bronz a Campionatului Mondial de Handbal feminin, în compania Poloniei.

ACTUALIZARE 18.12  După prelungiri, Naționala de handbal a României a pierdut în fața Norvegiei cu 33-35. Tricolorele au făcut un meci excelent, conducând minute bune în a doua repriză. Din păcate, calificarea în finală a fost ratată de Valentina Elisei, care nu a reușit să înscrie în ultimele secunde de joc. Astfel că româncele au fost nevoite să joace din nou două reprize de prelungiri, la scorul de 27-27, la fel ca în meciul cu Danemarca din sferturi. Paula Ungureanu a fost din nou senzațională în poarta echipei României.

După terminarea partidei, antrenorii și jucătoarele noastre au acuzat arbitrajul:

"Noi am tras un semnal de alarmă încă de dimineață, când am văzut cine ne arbitrează. Fetele au spus acum, după meci, că puteau juca și până mâine dimineață și tot nu câștigau. Norvegia a câștigat din pură întâmplare, nu cred că a fost peste noi.

Fetele au luptat până la ultima picătură, au arătat că sunt o echipă și au jucat extraordinar. În prima repriză apărarea nu prea a funcționat, dar în partea secundă defensiva a fost la înălțime, a blocat-o pe Loke. Mai avem un meci important, putem câștiga o medalie", a spus Costică Buceschi la Dolce Sport.

 
"Sunt foarte mândră de ceea ce am reușit, foarte mândră de echipa mea. Sunt și foarte supărată, dar foarte mândră de echipa mea.

Norvegia nu a fost mai bună, am demonstrat asta în teren. Am mai spus și o pot spune de 100 de ori, sunt foarte mândră de cum am jucat. Am avut o a doua repriză foarte bună. A fost foarte obositor, jucând de la zi la zi, totuși am fost acolo. Am arătat că suntem o echipă și mă bucur că am ieșit sănătoase de pe teren.

Nu sunt obosită. Aș fi în stare să mai joc încă un meci. Să dea Dumnezeu să facem un super meci în finala mică și să ne bucurăm la final, pentru că merităm!", a declarat după meci Paula Ungureanu.

Naționala României va juca finala mică duminică, la ora 15.45, cu reprezentativa Poloniei.

ACTUALIZARE 17/12  România s-a calificat dramatic în semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin. Tricolorele au eliminat chiar Danemarca, țara gazdă a acestei ediții, scor 31-30 după două reprize de prelungiri, după ce scorul fusese egal (27-27) la capătul celor 60 de minute. România a condus pe toată durata partidei, însă, în ultimele minute, danezele au reușit să se apropie de tricolore. Cristina Neagu a ratat o lovitură de la 7 metri în ultima secundă în timpul regulamentar, astfel că s-a intrat în prelungiri.

Golul decisiv a fost marcat de Ada Nechita, cu 2 secunde înainte de finalul prelungirilor.  Naționala feminină de handbal - campioană mondială în 1956, 1960 și 1962, și finalistă în 1973 și 2005, s-a mai aflat în această fază a competiției și în 1971, 1975, 1993, 1999 și 2007, când s-a clasat pe locul al patrulea. În semifinale, echipa României va întâlni reprezentativa Norvegiei care a învins Muntenegru.


ACTUALIZARE 13/12 Naționala feminină de handbal a României s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins surprinzător Brazilia, campioana en titre, cu scorul de 25-22 (13-8), duminică seara, la Kolding, în optimile de finală.

"Ambiția a făcut diferența astăzi. Ne-am dorit foarte mult victoria și am muncit pentru a câștiga. Le mulțumim acestor români minunați care ne-au susținut", a declarat Paula Ungureanu pentru Dolce Sport. Fetele s-au calificat în sferturile de finală ale mondialului, ceea ce ne duce, automat, în turneele preolimpice de calificare la Olimpiada din 2016, găzduită de Brazilia. În următoarea fază a competiției România va întâlni țara gazdă, Danemarca, învingătoare cu 26 - 19 în partida cu Suedia. În celelalte meciuri ale zilei: Olanda - Serbia 36 - 20 și Norvegia - Germania 28 - 22.

ACTUALIZARE 12/12 ora 11:30 Fetele lui Tomas Ryde au pierdut al treilea meci consecutiv din Grupa D, 27-30(16-17) cu Rusia. Valentina Ardean-Elisei și Cristina Neagu au fost cele mai bune marcatoare ale României, cu câte șase reușite.

Luni, în optimile de finală, România va întâlni echipa Braziliei, campioana mondială en titre, care a câștigat Grupa C, după ce a dispus de Franța cu scorul de 21-20 (11-9).

 

ACTUALIZARE 10/12, ora 23.50 Echipa națională feminină de handbal a României a cedat, scor 22-26, în fața Norvegiei, joi seara, la Frederikshavn, în Grupa D a Mondialelor din Danemarca. Româncele au punctat prin Cristina Neagu (8 goluri), Aurelia Brădeanu (4), Gabriela Perianu (1), Luciana Marin (1), Valentina Ardean-Elisei (1), Oana Manea (2), Eliza Buceschi (5), în timp ce ceea mai bună marcatoare a adversarelor a fost Nora Mork (7). De menționat faptul că, înaintea meciului, s-a păstrat un moment de reculegere în memoria lui Gheorghe Gruia, cel mai bun handbalist român al tuturor timpurilor. În clasament conduce Rusia, cu 8 puncte, urmată de Spania, 6 puncte, Norvegia, 6 puncte, România, 4 puncte și Kazahstan și Porto Rico, cu 0 puncte acumulate. În ultima partidă din grupă, programată vineri, România va întâlni Rusia, de la ora 19:15 (ora României). Indiferent de rezultat, tricolorele vor termina pe locul patru în clasament și vor întâlni în optimi câștigătoarea Grupei C, Brazilia (campioana mondială en-titre) sau Franța.
 
ACTUALIZARE 08/12, ora 21.00 Selecționata României a fost învinsă de reprezentativa Spaniei, cu scorul de 26-18, marți, la Frederikshavn, într-un meci din Grupa D a Campionatului Mondial de handbal feminin din Danemarca. Pentru România au marcat Adriana Nechita (2), Cristina Neagu (6), Valentina Ardean-Elisei (2), Oana Manea (2), Melinda Geiger (3) și Eliza Buceschi (3). Rusia, care a trecut cu 45-18 de Puerto Rico, a preluat șefia grupei, cu 6 puncte, față de cele 4 puncte ale tricolorelor. Miercuri, 9 decembrie, jucătoarele nostre vor avea o zi de odihnă, urmând ca joi să întâlnească Norvegia, de la ora 21.30, iar vineri, Rusia, de la 19.15. 
 
ACTUALIZARE 07/12, ora 21.35 Naționala feminină de handbal a României a surclasat formația Kazahstanului cu scorul de 36-20 (18-12), luni, la Fredrikshavn, în al doilea său meci din Grupa D a Campionatului Mondial din Danemarca.Pentru echipa României au marcat Adriana Nechita 6 goluri, Oana Manea 6, Eliza Buceschi 5, Valentina-Ardean Elisei 5, Laura Chiper 3, Ana-Maria Tănăsie 3, Aurelia Brădeanu 2, Melinda Geiger 2, Crina Pintea 2, Cristina Neagu 1, Patricia Vizitiu 1.
 
ACTUALIZARE 19.14 România a debutat cu o victorie categorică la Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca, echipa pregatită de Tomas Ryde câștigând cu 47-14 în fața echipei din Puerto Rico. 

ACTUALIZARE 05.12, ora 17:00 România debutează la Campionatul Mondial în partida contra statului Puerto Rico, meci în care tricolorele sunt favorite certe. Meciul de la Frederikshavn este transmis în direct pe Dolce Sport 

Știrea inițială

Campionatul Mondial de Handbal Feminin 2015 va fi găzduit de către Danemarca, iar România va fi parte a Grupei D, alături de Norvegia, Spania, Rusia, Kazahstan și Puerto Rico. Competiția va începe pe 5 decembrie și se va încheia pe 20 decembrie  și va fi transmisă în direct pe Dolce Sport.

Lotul României pentru această competiție conține o mare noutate: unguroaica Gabriella Szucs va evolua pentru naționala tricoloră. Apărătoarea de 31 de ani a evoluat deja pentru naționala Ungariei de 96 de ori.

Iată lotul României:

1. Paula Ungureanu (portar)
2. Ionica Munteanu (portar)
3. Diana Petrescu (portar)
4. Ardean Elisei (extrema stanga)
5. Ana-Maria Tanasie (extrema stanga)
6. Cristina Neagu (inter stanga)
7. Gabriela Perianu (inter stanga)
8. Eliza Buceschi (centru)
9. Aurelia Bradeanu (centru)
10. Melina Geiger (inter dreapta)
11. Patricia Vizitiu (inter dreapta)
12. Luciana Marian (inter dreapta,centru)
13. Oana Manea (pivot)
14. Crina Pintea (pivot)
15. Laura Chiper (extrema dreapta)
16. Adriana Nechita (extrema dreapta)
17. Gabriella Szucs (aparatoare)
 
Programul meciurilor României:

România - Puerto Rico (5 decembrie)
România - Kazahstan (7 decembrie)
România - Spania (8 decembrie)
România - Norvegia (10 decembrie)
România - Rusia (11 decembrie)
 
Primele patru clasate din fiecare grupă se califică în optimile de finală.