ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patronul Stelei, Gigi Becali, a susținut o conferință de presă în legătură cu recentele acțiuni ale Ministerului Apărării Naționale vis-a-vis de echipa sa.

Acesta a prezentat un document, respectiv statutul AS FC Steaua București cea care s-a înființat în 1999, prin care secția de fotbal a CSA s-a despărțit de Armată.

"În statutul echipei Steaua scrie: «Asociația fără scop lucrativ FC Steaua București continuă activitatea sportivă de performanță a secției FC Steaua București din cadrul Armatei și preia în întregime tradițiile glorioase ale acesteia. Asociația FC Steaua București are ca atribute de identificare insignă, steag, emblemă și imn propriu, adoptate prin Adunarea Generală". Înseamnă că această entitate își face siglă proprie și emblemă proprie. Deci, cu alte cuvinte, mi-am înființat o societate de fotbal și îmi fac emblema mea. Nu sunt obligat să țin emblema aia, că altfel se desființează Steaua".

Becali a precizat că apoi, în 2003, AS FC Steaua București s-a transformat, prin votul Adunării Generale, în SC FC Steaua București SA, actuala entitate.  Becali afirmă că la respectiva Adunare Generală, conducerea CSA Steaua și a Ministerului Apărării Naționale a votat pentru statutul prin care se prelua "tradiția și gloria Steaua București".

"Printr-o Adunare Generală  s-a aprobat actul constitutiv al SC Steaua București SA. În această Adunare Generală, comandatul Roșu și Boroi (actualul comandant-n.r.) ridică mâna și au aprobat crearea SC Steaua București SA, societate pe acțiuni.«SC Steaua București SA va prelua fără nici o altă formalitate locul din Divizia A și avînd toate drepturile» ", a zis el. 

Finanțatorul Stelei a mai arătat că în protocolul dintre CSA Steaua și FC Steaua București erau prevăzute, printre altele, preluarea datoriilor clubului Armatei de către entitatea condusă de Becali.  Patronul Stelei spune că s-a ținut de cuvânt și a plătit tot.

Eu am preluat datoria de la CSA, de 21 de milioane de lei vechi (900.00 de euro), către o altă firmă, și am pus asfalt, am făcut teren sintetic, am pus tabelă. În contract scrie că ele devin proprietatea statului, dar eu le-am făcut ca să le folosesc eu. Nu credeam că o să mă păcălească și mă dau afară. 

Eu am luat datoria și am plătit-o. Am luat toate datoriile către Bancorex și le-am stins. M-am ținut de cuvînt în ceea ce înseamnă convenția dintre Armată și echipa mea".