ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte al FIFA, elvețianul Joseph Blatter, continuă seria de dezvăluiri. De această dată, acesta a vorbit deschis despre mult discutatele trageri la sorți a competițiilor de fotbal internaționale, în jurul cărora planează de mulți ani suspiciunea că ar fi fost măsluite.

După ce și-a lansat biografia, unde a vorbit deschis despre o serie de subiecte sensibile, menționând că "nu are ce să își reproșeze, el fiind curat", Blatter a surprins din nou într-un interviu recent.

Întrebat dacă mitul bilelor calde și reci reprezintă doar o ficțiune, Blatter a declarat în exclusivitate pentru cotidianul argentinian "La Nation":
 
"Da, se truchează tragerile la sorți. Am văzut cu ochii mei cum se trișează. Fie se încălzesc anumite bile, fie se răcesc, astfel încât cel care efectuează tragerea la sorți să aibă control. Eu personal nu am făcut așa ceva niciodată, am conștiința curată, dar am fost martor", e dezvăluirea șocantă făcută de Blatter.

Suspendat din orice activitate legată de fotbal, într-o afacere faimoasă - a celebrei plăți controversate, de 1,8 milioane de euro către Michel Platini, fost președinte al UEFA, și el suspendat, Blatter este suspectat și într-o altă speță: împreună cu doi colaboratori, acesta ar fi împărțit 80 de milioane de dolari, prin intermediul unor contracte și compensații.