ACTUALIZARE ROMÂNIA s-a calificat încă de sâmbătă la Jocurile Olimpice de la Rio, după opt ani de absență la Olimpiade. Handbalistele noastre s-au impus categoric în fața Uruguayului, cu 36-19, deși au evoluat cu echipa a doua. Astă-seară, în cea de-a treia zi și ultima a turneului preolimpic din Danemarca, româncele au terminat la egalitate meciul cu Muntenegru (23-23), deși au condus pe întreaga durată a partidei, multe dintre titulare rămânând pe bancă. După trei zile de vis, România și-a câștigat biletele pentru Rio de Janeiro, terminând grupa pe primul loc.

(știrea inițială)

Naționala feminină de handbal a României, victorie de vis în această seară, în Danemarca.

Fetele noastre au făcut un pas mare spre calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce au spulberat echipa Danemarcei cu 32-25 (19-13) în prima zi a turneului preolimpic de la Aarhus (Danemarca).

Tricolorele au avut un start excelent. În minutul 10, Valentina Ardean-Elisei a semnat o reușită de poveste, din pasa Paulei Ungureanu, care i-a asigurat României un avantaj de cinci goluri.

Adversarele au fost dominate la toate capitolele. Cristina Neagu a reușit 11 pase decisive în prima repriză, iar Oana Manea a fost de neoprit pe semicerc și a înscris de șase ori.

La pauză, danezele erau conduse cu 19-13. Eliza Buceschi a făcut spectacol în repriza secundă, ajungând la 11 goluri din 11 aruncări, iar România s-a distanțat decisiv. Fetele antrenate de Tomas Ryde au condus chiar și cu 10 goluri și s-au impus cu 32-25.

Sâmbătă, România va juca împotriva Uruguayului, de la ora 18.45, meci transmis de Digi Sport, iar duminică este programat meciul cu Muntenegru.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews