ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE ROMÂNIA s-a calificat încă de sâmbătă la Jocurile Olimpice de la Rio, după opt ani de absență la Olimpiade. Handbalistele noastre s-au impus categoric în fața Uruguayului, cu 36-19, deși au evoluat cu echipa a doua. Astă-seară, în cea de-a treia zi și ultima a turneului preolimpic din Danemarca, româncele au terminat la egalitate meciul cu Muntenegru (23-23), deși au condus pe întreaga durată a partidei, multe dintre titulare rămânând pe bancă. După trei zile de vis, România și-a câștigat biletele pentru Rio de Janeiro, terminând grupa pe primul loc.

(știrea inițială)

Naționala feminină de handbal a României, victorie de vis în această seară, în Danemarca.

Fetele noastre au făcut un pas mare spre calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce au spulberat echipa Danemarcei cu 32-25 (19-13) în prima zi a turneului preolimpic de la Aarhus (Danemarca).

Tricolorele au avut un start excelent. În minutul 10, Valentina Ardean-Elisei a semnat o reușită de poveste, din pasa Paulei Ungureanu, care i-a asigurat României un avantaj de cinci goluri.

Adversarele au fost dominate la toate capitolele. Cristina Neagu a reușit 11 pase decisive în prima repriză, iar Oana Manea a fost de neoprit pe semicerc și a înscris de șase ori.

La pauză, danezele erau conduse cu 19-13. Eliza Buceschi a făcut spectacol în repriza secundă, ajungând la 11 goluri din 11 aruncări, iar România s-a distanțat decisiv. Fetele antrenate de Tomas Ryde au condus chiar și cu 10 goluri și s-au impus cu 32-25.

Sâmbătă, România va juca împotriva Uruguayului, de la ora 18.45, meci transmis de Digi Sport, iar duminică este programat meciul cu Muntenegru.