ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE CSM București este noua campioană a Europei, după un meci dramatic cu Gyor, în care arbitrajul norvegienelor ne-a fost clar potrivnic. Campioana României a câștigat trofeul Ligii Campionilor, după ce a învins formația maghiară cu scorul de 29-26 (13-12, 22-22), după două reprize de prelungiri și aruncările de la 7 metri, în finala desfășurată duminică, în Papp Laszlo Arena din Budapesta.

CSM București a făcut un joc excelent în apărare, un mare merit avândul-l antrenorul Kim Rasmussen, care a făcut o serie de mișcări tactice inspirate. După ce Jelena Grubisic a apărat foarte bine poarta în timpul meciului, Rasmussen a introdus-o pe final pe brazilianca Mayssa Pessoa, iar aceasta a avut câteva intervenții excelente, punând umărul la intrarea în prelungiri, pentru ca apoi să apere două aruncări de la 7 metri la șuturile de departajare. Cea mai bună jucătoare a fost însă suedeza Isabelle Gullden, autoare a 15 goluri.

CSM București a condus cu 2-1, dar apoi Gyor a trecut la conducere și a avut maxim două goluri în plus, 9-7 (20) și 10-8 (21), însă echipa noastră a egalat și a intrat la pauză cu un gol în plus, 13-12, potrivit Agerpres

În repriza a doua, CSMB a făcut 14-12 (33), dar apoi a ratat desprinderea, iar Gyor a revenit în avantaj, după trei goluri consecutive, 15-14 (38). CSM s-a ținut ca scaiul de vicecampioana Ungariei și chiar a condus cu 18-17 (46) și 19-18 (49), dar Gyor conducea cu 21-19 când mai erau cinci minute de jucat. Finalul timpului regulamentar a fost incandescent, dar CSM a reușit să revină și să egaleze la 21-21, Gorbicz a adus-o pe Gyor în avantaj în ultimul minut, dar Torstensson a egalat, 22-22, când mai erau doar câteva secunde.

Debutul prelungirilor a fost mai bun pentru echipa maghiară, care a încheiat prima repriză cu scorul de 24-22 în favoarea sa. CSMB a revenit din nou în partea a doua și a reușit egalarea din 7 metri, în ultimele secunde.

La aruncările de departajare, Gullden, Martin, Rodrigues și Brădeanu au transformat pentru CSM, iar Kovacsics pentru Gyor, iar Mayssa Pessoa a apărat șuturile expediate de Groot și Loke. 

(Știrea inițială)

Handbalistele de la CSM București sunt calificate în finala Ligii Campionilor, de la Budapesta, după ce au trecut în penultimul act de Vardar, scor 27 la 21. În finală, echipa antrenată de Kim Rasmussen va juca împotriva lui Gyor, care a eliminat-o pe campioana ediției trecute, Buducnost, anunță digisport.ro.


Româncele au făcut un meci istoric și s-au calficat în finală Ligii Campionilor. Handbalistele antrenate de Kim Rasmussen au fost de neoprit în disputa cu Vardar Skopje și s-au răzbunat pentru înfrângerile suferite în faza grupelor.

Jelena Grubisici a făcut minuni în poarta CSM-ului - a reușit paradă după paradă și Oana Manea a dus scorul la un nesperat 7 la 1. Macedonencele au mai redus din diferența, dar la pauză au fost conduse cu 14 la 9. Grubisici a încântat și în startul actului secund și pentru mai bine de 9 minute Vardar a înscris un singur gol.

Și Aurelia Brădeanu a ridicat în picioare fanii români prezenți la Budapesta. A înscris două goluri de poveste.

CSM București a câștigat fără drept de apel, cu 27 la 21 și, la primul sezon european va juca finală Ligii Campionilor.

„Părerea mea e că ele au intrat cu gândul că suntem pierzătoare noi, asta a fost părerea mea de la bun început, dar lupta s-a dat pe teren, noi am fost mult mai motivate, încrezătoare și am adus o victorie minunată”, a declarat Oana Manea.

În finală de la Budapesta, CSM București va juca cu Gyor. Campioana Ungariei a învins-o pe Buducnost cu 21 la 20. Cristina Neagu a marcat șase goluri pentru muntenegrence, dar Gyor și-a adjudecat victoria la limita.

CSM București este, astfel, prima echipă românească, după Oltchim, care ajunge în finala Ligii Campionilor.

Campioana Ungariei benficiază de avantajul propriului teren. În acest sezon, CSM și Gyor s-au întâlnit în două rânduri și în faza grupelor, iar unguroaicele au câștigat ambele partide, 24-22, la București și 28-22, în Ungaria.

Finala Ligii Campionilor, CSM București - Gyor, se joacă de la ora 18:45 și va transmisă în direct de Digi Sport 1.