ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câștigătoare ale Ligii Campionilor, fetele de la CSM București, au sosit în țară în jurul prânzului și au prezentat trofeul, de la ora 17.15, la sala Rapid din București înaintea partidei din semifinalele Ligii Naționale Masculine, CSM București - Potaisa Turda, anunță Digi Sport.

Căpitanul CSM-ului, Oana Manea (31 de ani), a adus trofeul în Salonul Oficial, acolo unde echipa a fost întâmpinată pe covorul roșu.

Rămasă fără voce după succesul răsunător de aseară, Oana Manea a oferit primele reacții după sosirea în țară.

"Bine v-am găsit, îmi cer scuze pentru vocea pe care o am, dar nu mai contează după ce rezultate am făcut. Am dormit foarte puțin, am fost atât de obosite...încercam să mă bucur, să țip, iar azi dimineață am rămas fără voce. Merită, după ce ridic un așa trofeu minunat și prețios, merită. Sigur Alice (n.r. Valentina Ardean Elisei) acum râde de mine, pentru că de când m-a sunat râde încontinuu de mine. Să-ți fie rușine, Alice! Cred că acesta a fost atuul nostru, toate echipele și-au dorit să pice cu noi, au crezut că suntem cea mai slabă echipă. Noi am fost degajate și acest a fost atuul nostru.", a declarat Oana Manea.

La rândul ei, "Mica" Brădeanu (37 de ani), cea care a transformat ultima lovitură de la 7 metri, a declarat:

"Eu am voce, ea a țipat la mine în cameră, să nu ascultați ce spune. Sunt emoții, sunt trăiri, dar am putut să ne controlăm, să ne stăpânim. Probabil ne-am învățat de la națională. Mi-au trecut foarte multe momente prin cap, chiar și acela, când toată lumea m-a criticat, pentru că am dat bară, dar asta a fost. Așa au considerat, că a fost vina mea. Se întâmplă, sportul de asta e sport. Eram palidă, simțeam că mă prăbueșesc, că mă ia cu leșin, când mă duceam la 7 metri. Am reușit să prindem doar vreo două ore de somn, dar nu e nicio problemă. E prima oară când câștigăm acest trofeu și merită, merită toate eforturile, cu toate că nu suntem foarte fresh.", a declarat "Mica" Brădeanu.

În spatele performanței de la handbal, de mai mulți ani, se află Bogdan Vasiliu, cel care initial a condus secția de handbal, iar acum conduce tot clubul CSM București, care aparține de Primăria Capitalei și Consiliul Local al Municipiului București. El a fost numit președintele întregului club în decembrie 2015 de primarul interimar Răzvan Sava.

Pe vremea lui Sorin Oprescu, primarul Capitalei din 2008 până în 2015, președintele clubului CSM București a fost Constantin Căliman.

Echipa de handbal are un buget anual de 1,2-1,5 mil. de euro, conform datelor din presa de sport. Salariile jucătoarelor sunt cuprinse între 5.000 și 12.000 de euro pe lună, net.

CSM București a câștigat trofeul Ligii Campionilor la handbal feminin, după ce a învins formația maghiară Gyor ETO cu scorul de 29-26 (13-12, 22-22), după prelungiri și aruncările de la 7 metri, în finala desfășurată duminică, în Papp Laszlo Arena din Budapesta.

CSM București a câștigat Liga Campionilor, la sezonul de debut în cea mai importantă competiție europeană intercluburi. CSM București este a treia echipă din România care cucerește acest trofeu, primul în actualul format, după Șiința București (1960-1961) și Rapid București (1963-1964).