ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După cel mai recent rezultat al României, respectiv egalul cu Finlanda (1-1), Ucraina, Irlanda, Croaţia şi Albania sunt singurele echipe naţionale care ne-ar putea depăși în clasamentul locurilor trei, dar asta dacă Ungaria învinge în Grecia, iar selecţionata lui Anghel Iordănescu nu găseşte calea victoriei în ultimul meci, cel cu Insulele Feroe. 
 
Însă dacă România bate duminică, la Torshavn, se califică direct de pe locul doi şi nu mai e nevoie de alte calcule. Problemele apar în cazul unui egal sau al unei înfrângeri în cazul „tricolorilor", caz în care există următoarele variante, prezentate de gsp.ro:

1. Rezultatul Ungariei.

- dacă maghiarii pierd în Grecia, România se califică indiferent de scor;
- dacă obţin un egal, selecţionata lui Anghel Iordănescu trebuie să nu piardă cu Insulele Feroe;
- dacă ungurii înving, iar românii nu, aceştia din urmă cad pe locul trei şi apare următoarea variantă. 
 
2. Adversarele din clasamentul naţionalelor care ocupă locurile tre

Dacă România ar fi pe locul trei, ar avea 13 puncte, la egalitate cu Ucraina, ocupanta locului doi în această ierarhie, care ne-ar depăși ţara la golaveraj. În rest, doar patru adversare îi mai pot depăși pe „tricolori".

- Ucraina (13p) are meci dificil, cu Spania (acasă);
- Irlanda (12p) joacă într-o deplasare grea, Polonia;
- Croaţia (11p) o va înfrunta, acasă, pe Bulgaria;
- Armenia (11p) se deplasează în Albania;
- Dacă România pierde și oricare dintre ţările menţionate învinge în meciurile amintite, ţara noastră va merge la meciul de baraj.