ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zilele trecute, echipa națională de fotbal sub 21 de ani a României a reușit o performanță istorică pentru țara noastră: calificarea la turneul final al Campionatului European din 2019, ce va avea loc în Italia.

Liderul acestei echipe este portarul Andrei Radu, care activează în Italia, la Genoa FC. Acesta a publicat un mesaj inspirațional, spunând că el și coechipierii săi au jucat cu gândul la țara lor, România.

„Am plecat pe un drum dificil, însă un drum spre visul nostru al tuturor. Nu am avut cei mai facili adversari posibili, s-a zis că am avut ghinion la tragerea la sorți, dar am decis că ghinionul nu este un pretext, este o motivație în plus. Pentru a fi între cei mai buni trebuie să îți câștigi locul acolo. Și am plecat la drum încrezători, optimiști și cu un singur obiectiv. Am fost conștienți că nu va fi ușor. Au fost momente grele când unii dintre noi au strâns din dinți, au jucat cu probleme medicale, au făcut sacrificii. A fost greu, ne-am ajutat unii pe alții, pe teren și în afara lui, am fost colegi și am devenit un grup de prieteni buni, apoi o familie. 


Am jucat fiecare partidă cu gândul la victorie, am intrat fără frică pe teren. Unii dintre noi au jucat pentru familiile lor, alții pentru carierele lor, dar cu siguranță toți am jucat pentru România pentru că toți suntem români. Am luptat împreună și atunci când fizicul nu a mai putut continua dorința de a reuși, de a arăta cine suntem, ne-a împins de la spate. 

16 octombrie 2018! Suntem calificați la Euro 2019, după 20 de ani, fără înfrângere și cu cea mai bună defensivă din Europa. Și nu, nu a fost o întâmplare. Tot timpul am crezut în noi, tot timpul am știut ce putem, ne-am câștigat respectul adversarilor și am încheiat o grupă dificilă pe primul loc. România, pe primul loc! Ce frumos sună! Acum, putem fi mândri de noi, putem ridica privirea sus și brațele spre cer și să ne bucurăm. Oricât de greu a fost, satisfacția e uriașă. Am trăit cele mai frumoase momente ale carierei, iar suporterii români ne-au copleșit cu susținerea lor. Au fost minunați în această campanie și am simțit sprijinul lor. Dar nu s-a terminat! Am făcut un pas important, acum vom continua să muncim și să facem o figură frumoasă la EURO, iar Italia e pregătită să cunoască suporterii minunați ai fotbalului românesc! Vă așteptăm alături de noi! Împreună suntem invincibili!”, a scris Andrei Radu.