ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Turneul de la Wuhan debutează duminică, iar printre favoritele competiţiei se numără românca Simona Halep (2 WTA) şi rusoaica Maria Şarapova (3 WTA). Concursul este important prin faptul că după el se va stabili ierarhia jucătoarelor care vor evolua la Turneul Campioanelor, programat peste o lună, la Singapore. 

Specialiştii site-ului WTA consideră că Simona Halep nu are motive de îngrijorare pentru turneul Campioanelor, acolo unde şi-a asigurat prezenţa de la începutul lunii septembrie. Pe de altă parte, ar trebui să îndrepte înfrângerea surprinzătoarea suferită în faţa cehoaicei Denisa Allertova (74 WTA), în sferturile de finală de la Guangzhou. De asemenea, WTA mai consideră că Maria Şarapova se va opri în sferturile de finală ale competiţiei, în favoarea nemţoaicei Angeliquei Kerber (9 WTA), care ar urma să treacă de jucătoarea spaniolă Garbiñe Muguruza (8 WTA) şi să se duelueze pentru trofeu.
 
Întrucât se numără printre principalele favorite de la Wuhan, Simona Halep va evolua direct din turul secund al competiţiei, unde o aşteaptă un meci dificil. Adversara ei va fi învingătoarea duelului inaugural dintre rusoaicele Anastasia Pavlyuchenkova (33 WTA) şi Svetlana Kuznetsova (30 WTA), iar în turul al treilea se poate contura o confruntare cu o sportivă din Belarus, Victoria Azarenka (23 WTA) sau jucătoarea germană Andrea Petkovic (17 WTA). Menţionăm că turneul de la Wuhan se va desfăşura în perioada 27 septembrie - 3 octombrie.