ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cătălina Ponor, Andrei Muntean și Marian Drăgulescu au cucerit câte două medalii de aur la Campionatele Naționale de Gimnastică, desfășurate în acest weekend la Cluj.
 
În concursurile feminine, întreaga atenție a fost concentrată pe duelul dintre Cătălina Ponor și Larisa Iordache, în contextul în care cele două sportive se află într-o luptă directă pentru un loc la Jocurile Olimpice de la Rio (5-21 august).
 
Cele două mari sportive ale României au fost concurente doar în finala de la bârnă. La paralele nu a participat Cătălina Ponor, în timp ce la sol s-a retras Larisa Iordache, după ce a acuzat ceva probleme medicale, în urma evoluției în finala de la paralele, potrivit Mediafax.

În finala de la bârnă, victoria a fost obținută de Cătălina Ponor, care a fost notată cu 15.166, față de Larisa Iordache, care a încheiat concursul cu 14.433. Situația a fost total inversă față de calificări, unde Larisa a intrat în finală de pe prima poziție cu 15.100, iar Cătălina a obținut 14.366.
 
Până la desfășurarea finalei de la bârnă, Larisa Iordache a cucerit medalia de aur la paralele, cu 13.800. Ponor și-a dublat medalia de aur în finala de la sol, unde a a avut o execuție notată cu 15.000. A patra medalie de aur a zilei a fost cucerită de Denisa Golgotă, la sărituri.

La masculin, Marian Drăgulescu și-a reconfirmat valoarea la cele două aparate la care speră să cucerească medalii și la Jocurile Olimpice, adică la sărituri și sol, unde a obținut două medalii de aur.
 
Andrei Muntean a cucerit aurul la inele și paralele, la acest aparat fiind notat cu 15.500. Cristian Bățagă a devenit campion național la cal cu mânere - 14.350, iar Andrei Groza a câștigat la bară fixă.