Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal de joi, 30 martie, a aprobat cu majoritate de voturi (Florin Prunea s-a abținut) constituirea ca parte civilă a FRF împotriva persoanelor care au produs incidentele de la jocul România - Polonia, din 11 noiembrie 2016, din preliminariile Campionatului Mondial 2018.

Comisia de Discplină și Etică a FIFA a decis ca, în urma incidentelor de la partida cu Polonia, naționala de fotbal a României să nu dispute pe Arena Națională două meciuri din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din Rusia de anul viitor. Sancțiunea s-a aplicat pentru partida cu Daneamarca, disputată la Cluj pe 26 martie, iar executarea pentru cea de-a doua partidă a fost susprndată pentru o perioadă de probațiune de doi ani.

Potrivit unui comunicat al FRF, suma cu care FRF se constituie parte civilă va fi alcătuită din sumele cu care Federația Română de Fotbal a fost sancționată de către autorități competente (Jandarmerie și Comisia de Disciplină și Etică a FIFA) la care urmează să se adauge contravaloarea biletelor nevândute ca urmare a organizării jocului pe un stadion cu o capacitate mai mică , precum și diferența de cost dintre organizarea jocului la Cluj și nu la București.

„Poliția și Parchetul ne-au trimis adrese pentru a ne constitui parte civilă în urma incidentelor de la România-Polonia unde am fost prejudiciați, am primit sancțiuni atât din partea Jandarmeriei, de 43.000 lei, cât și de la FIFA, 98.000 de franci elvețieni. Pe lângă aceste sancțiuni, există și prejudicii care țin de mutarea meciului la Cluj-Napoca, costuri de relocare, numărul de bilete mai mare pe care l-am fi putut vinde dacă jucam pe Arena Națională. Și firma de pază va trebuie să suporte o parte dintre aceste cheltuieli.  Știți bine că am decis ca profitul de la toate partidele României din aceste preliminarii să fie investit în proiecte pentru copii și juniori, votate de fani pe site-ul Federației. Dorim să recuperăm aceste sume pentru că anumite gesturi inconștiente ale unor fani au luat practic acest eventual profit dinspre proiectele de dezvoltare și nu e normal”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

„Este un fapt fără precedent, ca o Federație să-și dea în judecată propriii suporteri. De ce FRF nu se îndreaptă către cei care au fost responsabili de securitate? Urmează ca fiecare club să își dea fanii în judecată de fiecare dată când apar probleme? Federația a trecut de la faza arestatului foștilor jucători, la faza arestatului propriilor fani”, a comentat Florin Prunea pentru Gazeta Sporturilor.

VIDEO. Violențe înaintea meciului România - Polonia. Săbii, macete și bâte găsite în 10 mașini ale polonezilor. Suporterii s-au încăierat cu forțele de ordine


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews