ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Delegaţia României a părăsit astăzi ţara pentru a merge în Rusia, la Sankt Petersburg, în vederea tragerii la sorţi pentru calificările Campionatului Mondial 2018.Ţara noastră va fi cap de serie, graţie locului opt ocupat în clasamentul FIFA, iar sâmbătă îşi va afla adversarele. În acest context, selecţionerul Anghel Iordănescu a vorbit pentru digisport.ro cum şi-ar dori să se desfăşoare tragerea la sorţi:

„Am făcut câteva calcule, am câteva echipe cu care n-aș vrea să cădem în grupă. O grupă care am analizat-o ar fi una cu România, Slovacia, Irlanda de Nord, Bulgaria, Moldova și San Marino. Aceasta ar fi o grupă pe care eu o consider perfectă. Cu siguranță nu vom cădea în această grupă așa ca n-are rost sa mai fac calcule, să mai fac socoteli. Echipa noastră națională trebuie să se califice și la CE din Franța, și la CM din 2018".

Componenţa celor şase urne valorice, stabilite pe baza clasamentului FIFA din luna iulie:

  • Urna 1: Germania, Belgia, Olanda, Portugalia, ROMÂNIA, Anglia, Ţara Galilor, Spania, Croaţia
  • Urna 2: Slovacia, Austria, Italia, Elveţia, Cehia, Franţa, Islanda, Danemarca, Bosnia-Herţegovina
  • Urna 3: Ucraina, Scoţia, Polonia, Ungaria, Suedia, Albania, Irlanda de Nord, Serbia, Grecia
  • Urna 4: Turcia, Slovenia, Israel, Irlanda, Norvegia, Bulgaria, Feroe, Muntenegru, Estonia
  • Urna 5: Cipru, Letonia, Armenia, Finlanda, Belarus, Macedonia, Azerbaidjan, Lituania, Moldova
  • Urna 6: Kazahstan, Luxemburg, Liechtenstein, Georgia, Malta, San Marino, Andorra