ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comitetul Executiv FIFA se va reuni în iulie, pentru a stabili data alegerilor pentru preşedinţia forului internaţional al fotbalului, după ce elveţianul Sepp Blatter a demisionat. Data exactă a întâlnirii va fi stabilită săptămâna aceasta. BBC susţine că e foarte probabil ca alegerile să aibă loc pe 16 decembrie, la Zurich, unde ar urma să participe 209 membri din forul internaţional.

Sepp Blatter câştigase pentru a cincea oară consecutiv alegerile FIFA, însă a ales să demisioneze marţea trecută, la scurt timp după ce mai mulţi oficiali ai organizaţiei pe care o reprezenta au fost arestaţi sub acuzaţia de corupţie de poliţia elveţiană şi de procurori ai SUA. De menţionat că, până la noile alegeri, Sepp Blatter va asigura conducerea FIFA până la noile alegeri.

Printre cei care şi-au anunţat intenţia de a candida se numără prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, care a pierdut alegerile din 29 mai, şi sud-coreeanul Chung Mong-joon, acţionarul majoritar al grupului Hyundai, vicepreşedinte de onoare al FIFA.