„Poli trebuie să fie mereu echipa comunității. Iar o astfel de echipă nu poate să rămână indiferentă la jaful instituționalizat care se petrece în pădurile românești”, scrie ASU Politehnica Timișoara într-o postare pe pagina sa oficială de pe facebook. 

„De aceea, începând de azi, ASU Politehnica Timișoara se va implica activ în campania STOP Defrișărilor, punând la dispoziția acesteia toate resursele de care dispunem și încercând să atragem cât mai mult atenția asupra acestui fapt de importanță capitală. Vor exista pe viitor mai multe acțiuni de conștientizare și de mediatizare a crimei ce se petrece în codrii României, acțiuni ce vor fi promovate la momentul respectiv.

De asemenea, echipa de fotbal Politehnica Timișoara va purta, în sezonul 2016/2017 al Ligii a II-a din România logo-ul STOP Defrișărilor inscripționat pe echipamentul de joc, în semn de susținere a campaniei. Nu sta deoparte. Pădurile sunt viitorul nostru, al tuturor, și e de datoria noastră să îl protejăm!”, îndeamnă fotbaliștii de la ASU Politehnica Timișoara care postează și o fotografie edificatoare. 

Imaginea (via Agent Green) ne arată care este diferența între partea românească (dreapta) și cea ucraineană (stânga sus). Cu roșu sunt marcate pădurile virgine, care în România sunt defrișate în marea majoritate. Ucraina a interzis exportul de pin și molid.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews