ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Poli trebuie să fie mereu echipa comunității. Iar o astfel de echipă nu poate să rămână indiferentă la jaful instituționalizat care se petrece în pădurile românești”, scrie ASU Politehnica Timișoara într-o postare pe pagina sa oficială de pe facebook. 

„De aceea, începând de azi, ASU Politehnica Timișoara se va implica activ în campania STOP Defrișărilor, punând la dispoziția acesteia toate resursele de care dispunem și încercând să atragem cât mai mult atenția asupra acestui fapt de importanță capitală. Vor exista pe viitor mai multe acțiuni de conștientizare și de mediatizare a crimei ce se petrece în codrii României, acțiuni ce vor fi promovate la momentul respectiv.

De asemenea, echipa de fotbal Politehnica Timișoara va purta, în sezonul 2016/2017 al Ligii a II-a din România logo-ul STOP Defrișărilor inscripționat pe echipamentul de joc, în semn de susținere a campaniei. Nu sta deoparte. Pădurile sunt viitorul nostru, al tuturor, și e de datoria noastră să îl protejăm!”, îndeamnă fotbaliștii de la ASU Politehnica Timișoara care postează și o fotografie edificatoare. 

Imaginea (via Agent Green) ne arată care este diferența între partea românească (dreapta) și cea ucraineană (stânga sus). Cu roșu sunt marcate pădurile virgine, care în România sunt defrișate în marea majoritate. Ucraina a interzis exportul de pin și molid.