ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Echipa naţională a României a învins Insulele Feroe, duminică, în deplasare (0-3) şi şi-a asigurat prezenţa la turneul final care va fi găzduit de Franţa, bifând prima reuşită de acest gen în ultimii opt ani.
EURO 2016 va alinia 24 de echipe la start, iar tragerea la sorţi a grupelor, şase la număr, cu câte patru echipe fiecare, va depinde de coeficientul UEFA al fiecărei selecţionate.

Având în vedere situaţia, România ar putea fi în urna trei la tragerea la sorţi de la Paris, de pe 12 decembrie. În aceste condiţii, putem spera la o grupă mai accesibilă, precum Portugalia, Ucraina şi Albania sau la una foarte dificilă, cu Germania, Ţara Galilor şi Belgia. 
Fotbaliştii care au făcut posibilă calificarea la EURO 2016 vor fi premiaţi de către Federaţia Română de Fotbal şi financiar. Astfel, toţi jucătorii vor împărţi suma de 3,5 milioane de euro, datorită ocupării locului secund în grupele preliminarii. Sumele vor fi acoperite de încasarea a şase milioane de euro de către FRF de la UEFA şi alte 10 milioane de euro, după participarea la turneul final.