ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentanții UEFA au desemnat cel mai bun 11 de la acest turneu final, încheiat duminică seara, cu decernarea titlului european echipei Portugaliei.

Lusitanii au cei mai mulți reprezentanți în această echipă de vis, cu Ronaldo în frunte. Naționala care a câștigat titlul suprem cu o singură victorie în cele 90 de minute, acel 2-0 cu Țara Galilor din semifinale, a dovedit în primul rând la această competiție că are o apărare de top. Nu întâmplător și în echipa turneului, Portugalia are trei jucători în defensivă: Rui Patricio, în poartă și Pepe și Guerreiro în centru și pe stânga.

Și Germania a beneficiat de fundași foarte buni, doar că spre deosebire de portughezi, aceasta s-a înclinat în fața Franței, scor 0-2 în semifinale. Totuși, cu fundașul dreapta Kimmich, fundaș central Boateng și Toni Kross, la închidere, nemții sunt pe locul doi la numărul de reprezentanți în această formulă, potrivit digisport.ro.

Surpriza Europenelor, Țara Galilor, reprezentativă care a bifat semifinalele, unde a fost eliminată de noua campioană a Europei, scor 0-2, are doi reprezentanți, dar nu este vorba despre Gareth Bale. 

În fine, țara gazdă, Franța, se poate consola cu două posturi în acest 11: Payet și Griezmann, cel care a câștigat și titlul de golgheter al competiției.

Iată 11-le ideal al Euro 2016: Rui Patricio - Joshua Kimmich, Jerome Boateng, Pepe, Raphael Guerreiro - Joe Allen, Toni Kross - Dimitri Payet, Aaron Ramsey, Antoine Griezmann - Cristiano Ronaldo.