ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE Christoph Daum a fost prezentat de Răzvan Burleanu într-o conferință de presă, în care a susținut că Gigi Becali i-a sunat aseară pe membrii Comitetului Executiv al FRF și a făcut presiuni asupra lor să nu voteze pentru numirea neamțului la națională.

"Am o experiență îndelungată în fotbal și mă bucur că am ajuns aici. Sunt extrem de motivat în colaborarea mea cu FRF. Este o onoare și o mare responsabilitate să dau totul pentru fotbalul românesc.

Vreau să avem succes în colaborarea noastră, pentru a avea succes la fiecare antrenament, fiecare discuție, iar la sfârșit să obținem calificarea la CM 2018. Pentru a ne îndeplini obiectivul, trebuie să fim o comunitate în teren, dar și în afara lui. 

Concepția mea despre fotbal este următoarea: vom ataca întotdeauna, indiferent dacă mingea e la noi sau la adversar. Vrem să controlăm jocul, iar pentru asta trebuie să avem inițiativa. Dacă pierdem mingea, trebuie să o recâștigăm prin contribuția tuturor. Avem nevoie de jucători puternici fizic, tactic, dar în special mental, care să dea totul pentru fotbalul românesc.

Am încredere în calitățile fotbaliștilor și în calitățile colaboratorilor mei din fotbalul românesc. Trebuie să obținem rezultatele optime în toate domeniile fotbalului românesc. Voi cere multe de la toți, dar în primul rând voi fi exigent cu mine însumi. 

Vom ține cont de orice detaliu și în același timp vom încerca să fim mai puternici decât ceilalți. Tot ce contează este rezultatul jocului și al succesului fotbalului românesc. Îmi voi dedica zi de zi pentru a aduce succesul aici.

Fiecare român așteaptă de la noi să dăm totul pentru succes, pentru prestigiul fotbalului din România și pentru dezvoltarea sportului de aici. Haideți să ținem unii la alții, mai ales în situații dificile.

În sensul celor spuse, îmi doresc o colaborare de succes", a spus noul antrenor al naționalei, care i-a mulțumit lui Anghel Iordănescu, "unul dintre cei mai mari antrenori, căruia îi port un mare respect."

(știrea inițială)

Propunerea Administrației FRF pentru postul de selecționer al României a fost aprobată de Comitetul Executiv, care a încercat să boicoteze numirea neamțului la națională. Christoph Daum, 62 de ani, este noul antrenor al echipei naționale.

Tehnicianul german, în vârstă de 62 de ani, a fost prezentat astăzi membrilor Comitetului Executiv al FRF cu propunerea de a deveni antrenorul primei reprezentative.

FRF i-a mulțumit lui Anghel Iordănescu pentru toată activitatea desfășurată în funcția de selecționer al reprezentativei României.

Campion în Germania, Austria și de trei ori în Turcia, Daum a pregătit echipe importante precum FC Koln, Stuttgart, Bayer Leverkusen, Besiktaș, Fenerbahce, Austria Viena și Club Bruges, colaborând cu jucători precum Michael Ballack, Jurgen Kohler, Roberto Carlos, Nicolas Anelka, Thomas Hassler, Matthias Sammer sau Bodo Ilgner, potrivit frf.ro.

Christoph Daum a reușit să câștige titlul în Germania cu Stuttgart și să termine de șase ori pe podium, cu Leverkusen și Koln, echipă cu care a reușit și o promovare în primul eșalon german. Totodată, are experiența zecilor de partide în cupele europene, reușind să ajungă în semifinalele Cupei UEFA cu FC Koln și parcursuri în Liga Campionilor cu Leverkusen sau Fenerbahce.

Selecționerul german Joachim Low, campion mondial en titre, care dispută chiar astăzi semifinala Euro 2016, a reacționat: 

„Christoph Daum este un antrenor care poate da echipei sale și fiecăruia dintre jucători energii nebănuite. Între noi există o legătură deosebită, datorită faptului că adeseori am lucrat pentru aceleași echipe, cum au fost, de exemplu, VfB Stuttgart sau Austria Viena. Am profitat în mod deosebit de experiența sa din Turcia și de la Istanbul, în special la începutul carierei mele la Fenerbahce. Pentru mine, ca antrenor tânăr, pe atunci, a fost un sfătuitor binevoitor, iar sfaturile și recomandările sale mi-au fost de mare folos. M-am bucurat să aud că poate deveni selecționerul României. Este o decizie bună pentru Christoph Daum și o decizie bună pentru fotbalul românesc”.

"Sunt încântat să aud că noul antrenor al României este Christoph Daum, un tehnician remarcabil cu un volum uriaș de cunoștințe și de experiență. Este un antrenor pe care l-am admirat totdeauna și al cărui parcurs l-am urmărit mereu. (...)  Îi doresc, atât lui, cât și Federației Române de Fotbal, mult succes și sper să văd România calificată la Campionatul Mondial din 2018!”, a spus și fostul mare atacant și selecționer al Germaniei, Jurgen Klinsmann, în prezent antrenor al Statelor Unite ale Americii.