ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primire triumfală în Coreea de Nord pentru echipa de fotbal feminin, care a adus țării Cupa Mondială FIFA Under twenty după o victore în fața Franței cu 3 la 1.

Jucătoarele au traversat Phenianul intr un autocar iar apoi chiar intr un car alegoric, în uralele locuitorilor îmbrăcați în haine de sărbătoare.

Este o onoare acordată foarte rar altcuiva înafara comandantului suprem Kim Jong-un. De altfel, membrele echipei feminine de fotbal nu au scăpat de pelerinajul la mausoleul dedicat foștilor lideri nord coreeni, Kim Ir Sen și Kim Jong IL.

Pe de altă parte, primirea triumfală de acum e diametral opusă față de cele rezervate sportivilor care au pierdut la alte competiții. Ei au fost mutați forțat în cartiere sărace, li s-au redus rațiile de mâncare și în unele cazuri, chiar au fost trimiși la reeducare.