ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cristina Neagu a primit titlul de cea mai bună jucătoare a lumii în anul 2015 în urma unei anchete realizate de Federația Internațională de Handbal (IHF), informează Federația Română de Handbal.

Cristina Neagu, care a primit aceeași distincție și în 2010, a câștigat cu echipa ei de club Liga Campionilor în 2015 și medalia de bronz cu echipa națională a României la Campionatul Mondial din 2015.

În 2015 a fost și golgheterul Ligii Campionilor, cu 102 goluri, la egalitate cu Andrea Penezic.

"Sunt mândru de performanța Cristinei și sunt convins că o națiune întreagă va fi alături de ea și de coechipierele ei în luna august, la Jocurile Olimpice de la Rio, unde echipa națională de handbal feminin va reprezenta sporturile de echipă din România", a declarat Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal.

Cristina Neagu (27 ani) s-a aflat la concurență pentru acest premiu cu Heidi Loke (Norvegia), Nora Mork (Norvegia), Cornelia Nycke Groot (Olanda) și Karolina Kudlacz-Gloc (Polonia).