ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cristina Neagu a fost desemnată, pentru a patra oară în carieră, drept cea mai bună handbalistă a anului, informează Federația Internațională de specialitate.

În 2018, Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare a Ligii Campionilor (110 goluri) și a devenit golghetera all-time a Campionatului European (237 goluri).

E patra oară când căpitanul României primește această distincție (după 2010, 2015 și 2016), un record pentru handbalul mondial. Anunțul vine de această dată într-un moment în care Cristina nu e pe teren, ci în sala de recuperare, unde muncește să revină pe teren după o operație de refacere a ligamentului încrucișat, accidentare suferită în decembrie, la Campionatul European de Handbal feminin.

În handbalul masculin, premiul i-a revenit danezului Mikkel Hansen, care-l egalează astfel pe Nikola Karabatic, cu trei distincții. În ianuarie 2018, Hansen a fost numit în echipa ideală a Campionatului European din Croația, ajutând Danemarca să se claseze pe patru, cu 43 de goluri, iar în mai s-a clasat pe trei în VELUX EHF FINAL4 cuParis Saint-Germain.

În cursa pentru cea mai bună handbalistă a anului 2018 au mai fost Anna Vyakhireva (RUS), Amandine Leynaud (FRA), Stine Oftedal (NOR) și Estelle Nze Minko (FRA), iar pentru cel mai jucător au concurat Sander Sagosen (NOR), Jim Gottfridsson (SWE), Rasmus Lauge Schmidt (DEN) și Vincent Gerard (FRA).