ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Turneul WTA BRD Bucharest Open (WTA), desfășurat în perioada 14-22 iulie și dotat cu premii totale de 226.750 de dolari, a reunit aproape toate prezențele importante din tenisul românesc. Cum arată bilanțul conaționalelor noastre vă invităm să citiți, în cele ce urmează.

SIMPLU

Ana Bogdan a avut o singură apariție pe tabloul de simplu, însă, în ciuda rezultatului, a fost protagonista unuia dintre cele mai încrâncenate meciuri de la turneul bucureștean,  6-4, 6-7 (4), 5-7, partidă câștigată de slovaca Anna Karolína Schmiedlová, după trei ore și 20 de minute de joc!

Andreea Roșca s-a oprit în primul tur, după ce s-a duelat cu americanca Claire Liu, căreia a reușit să-i ia un singur set, scorul final fiind 4-6, 6-3, 6-4 pentru americancă.
Alexandra Dulgheru a fost eliminată încă din runda inaugurală, de franțuzoaica Pauline Parmentier, scor  2-6, 6-1, 6-4.
Gabriela Ruse a fost eliminată chiar din prima rundă, reușind, totuși, să-i ia un set Polonei Hercog, partida finalizându-se cu scorul de 2-6, 6-2, 6-3 pentru jucătoarea slovenă.

Irina Bara a reușit să treacă un singur tur, câștigând meciul cu sportiva bulgară Viktoriya Tomov (6-4, 7-5) și fiind eliminată de slovena Polona Hergcog, aceasta din urmă impunându-se cu 7-5, 6-2. 

Irina Begu s-a oprit chiar de la debutul în competiția de simplu, cedând în fața tunisiencei Ons Jabeur, care a mers mai departe, grație victoriei sale de 6-2, 6-1.

Miriam Bulgaru a bifat o prezență la BRD Bucharest Open, cedând în favoarea chinezoaicei Yafan Wang, rezultat final 6-1, 6-3.

Mihaela Buzărnescu a avut cel mai avansat parcurs la simplu dintre jucătoarele românce, trecând peste jucătoarea din Muntenegru Danka Kovinici (6-2, 6-4), slovena Tamara Zidansek (6-3, 7-5), chinezoaica Yafan Wang, scor 7-6(4), 6-3 și s-a oprit după duelul cu croata Petra Martic, aceasta din urmă câștigând partida cu 6-4, 6-4. 

Sorana Cîrstea și-a început parcursul promițător, însă a reușit să ajungă doar până în sferturile de finală. Românca a trecut, în ordine, de turcoaica Çağla Büyükakçay (6-3, 6-3), belgianca Maryna Zanevska (6-2, 7-5) și s-a oprit, după meciul împotriva jucătoarei letone Anastasija Sevastova, aceasta din urmă impunându-se în trei seturi, 3-6, 6-3, 6-2.

DUBLU

Alexandra Cadanțu și argentinianca María Irigoyen au fost eliminate încă din runda inaugurală, cedând în fața jucătoarelor Lidziya Marozava și Arantxa Rus (6-3, 6-3). 

Andreea Mitu și Irina Begu, beneficiare ale unui wild card, au cucerit trofeul de dublu de la BRD Bucharest Open. În parcursul lor către adjudecarea titlului, au trecut de unguroaica Réka Luca Jani și slovaca Chantal Škamlová (6-2, 6-4), jucătoarea din Belarus Lidziya Marozava și olandeza Arantxa Rus (7-5, 6-2), Jacqueline Cristian și Gabriela Ruse (6-4, 3-6, 10-6) și Danka Kovinic și Maryna Zanevska (6-3, 6-4).

Irina Bara și nemțoaica Nicola Geuer au reușit două tururi, cu o victorie în fața norvegiencei Ulrikke Eikeri și rusoaica Polina Leykina (6-3, 6-4) și o înfrângere suferită cu Danka Kovinic și Maryna Zanevska (6-1, 6-2). 

Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian au ajuns până în penultimul act, trecând de turcoaica Bașak Eraydın și rusoaica Vera Zvonareva (6-4, 6-1), australiancele Monique Adamczak și Jessica Moore, scor 7-6 (3), 3-6, 10-4, însă pierzând în fața conaționalelor Andreea Mitu și Irina Begu (6-4, 3-6, 10-6). 

Mihaela Buzărnescu și Raluca Olaru au ajuns până în semifinale, trecând de rusoaica Alena Fomina și jucătoarea din Kazakhstan Elena Rybakina (6-4, 6-2), sportiva spaniolă Georgina García Pérez și suedeza Cornelia Lister (6-2, 6-4), însă cedând în fața cuplului de joc format din Danka Kovinici și Maryna Zanevska (6-4, 6-1). 

Miriam Bulgaru și unguroica Anna Bondár au părăsit turneul de dublu din prima rundă, fiind învinse de Monique Adamczak și Jessica Moore (4-6, 7-5, 10-6).