ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Afirmaţiile făcute de Mircea Sandu la ProSport LIVE în legătură cu scandalul de corupţie din interiorul FIFA au fost preluate de publicaţia Daily Mirror, în ediţia online.
 
Sandu a confirmat că executivii FIFA şi UEFA "discutau despre candidaturi şi posibilele ţări şi federaţii care ar fi urmat să câştige", precizând că "apoi se vota, dar în general se ştia (rezultatul) înainte".
 
Cum a ajuns Londra să găzduiască două finale Champions League la o distanţă de doar doi ani (2011 şi 2013):
 
"Dar cum credeţi că s-a decis ca Londra să organizeze două finale de Champions League în doi ani consecutive?  Vă spun eu. S-au împlinit 150 de ani la înfiinţarea federaţiei engleze. S-a organizat ieri finala şi s-a dat şi mâine, direct. Pentru cifra pe care a împlinit-o  federaţia respectivă. Deci, o decizie politică. Aşa şi aici. De ce estul Europei să nu aibe dreptul să organizeze un Campionat Mondial după ce Anglia, în 1966, a organizat o dată? A organizat şi Campionatul European".
 
"Întotdeauna, între oamenii de onoare se discută condiţiile de organizare, se analizează într-un Comitet Executiv, cam care ar fi ţările sau federaţiile care ar fi îndreptăţite să candideze. Sigur, după aceea se trece la vot, dar în principiu lucrurile se cam ştiu. Pentru 2020, ştiam cam 11 din 13 oraşe care vor fi alese. Fusese o prezentare făcută", a spus Sandu la Prosport.